Şırnak Demokratik Kurumlar Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen etkinlikte, çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi Şırnak’ın Silopi ilçesi İpekyolu Caddesi üzerindeki 1’inci Cadde Kavşağı’nda bir araya geldi.
Yürüyüş öncesinde toplanan kalabalık, barış ve dayanışma vurgusu içeren sloganlar eşliğinde alana çıktı. Yürüyüşte, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların sona ermesine yönelik pankart ve dövizler taşındı.
Programda konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Silopi İlçe Eşbaşkanı Cevher Fındık, bölgede yaşananlara karşı demokratik ve barışçıl mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan ise dayanışma çağrısında bulunarak, Silopi’de bölge halkına destek mesajı iletti. Aslan, barışçıl yöntemlerle seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirtti.