Sınır kapısında 67 canlı piton ele geçirildi

Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen denetimlerde, Türkiye'ye yasa dışı yollarla sokulmaya çalışılan 67 canlı piton yılanı ele geçirildi. Olayla ilgili şüphelilere toplam 948 bin 739 lira idari para cezası uygulandı.

Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı'nda kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen denetimlerde yasa dışı canlı hayvan ticareti engellendi.

Edinilen bilgiye göre, Gümrük Muhafaza ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince gümrük sahasında gerçekleştirilen kontroller sırasında bir araçta arama yapıldı. Aramada, yurda kaçak yollarla sokulmak istenen 67 adet canlı piton cinsi yılan tespit edilerek koruma altına alındı. Ele geçirilen yılanlar, bakım ve rehabilitasyon süreçleri için yetkili birimlere teslim edildi.

TOPLAM 948 BİN LİRAYI AŞAN İDARİ PARA CEZASI

Olayla bağlantılı olduğu belirlenen şüpheliler hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Yaban hayatı kaçakçılığı ve Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet suçları kapsamında şahıslara toplam 948 bin 739 lira idari para cezası kesildi.

Gümrük Muhafaza ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, yaban hayatının korunması ve kaçakçılıkla mücadeleye yönelik sınır kapılarındaki denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri