Şırnak, Cizre, İdil ve Güçlükonak’ta O Alanlarda Kamulaştırma Kararı! Çok Sayıda Taşınmaz İçin Süreç Başladı

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Şırnak genelinde elektrik dağıtım tesislerinin bulunduğu taşınmazlar için kamulaştırma ve irtifak hakkı kurulması sürecini resmen başlattı. Maliklerin belirlenen tarihlerde uzlaşma görüşmelerine katılması istendi.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından, Şırnak il sınırları içerisinde elektrik dağıtım tesislerinin bulunduğu taşınmazlara yönelik kamulaştırma ve kamulaştırma yoluyla irtifak hakkı kurulması süreci başlatıldı.

TEDAŞ Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda yürütülen işlemler, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun 19. maddesi ile 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında gerçekleştiriliyor. Süreç, elektrik dağıtım hizmetlerinin daha güvenli ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesini amaçlıyor.

Uzlaşma Yoluyla Satın Alma veya İrtifak Hakkı Kurulacak

Kamulaştırma kapsamına giren taşınmazlar için, bedelleri peşin ödenmek kaydıyla maliklerle uzlaşma yoluna gidilecek. Anlaşma sağlanması halinde taşınmazlar TEDAŞ adına tescil edilecek ya da ilgili alanlar üzerinde irtifak hakkı kurulacak.

TEDAŞ, bu kapsamda taşınmaz sahiplerini veya kanuni vekillerini,
10–11 Şubat 2026 tarihleri arasında uzlaşma görüşmelerine davet etti.

Başvuru ve Görüşme Bilgileri

Maliklerin, belirtilen tarihler arasında
0412 251 30 21 numaralı telefondan bilgi alarak,
Fırat Mahallesi 507. Sokak Çeysa Serhat Plaza A Blok Kat:3 No:5 adresinde bulunan TEDAŞ 10. Bölge Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

Anlaşma Sağlanmazsa Dava Açılacak

Belirlenen süre içerisinde uzlaşma görüşmelerine katılmayan ya da görüşmelere katılıp anlaşma sağlayamayan maliklerle ilgili olarak, taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Bedel Tespit ve Tescil Davası açılacağı bildirildi.

Hangi İlçe ve Mahalleler Kapsamda?

Kamulaştırma ve irtifak hakkı kurulması planlanan taşınmazlar;
Merkez, Cizre, İdil ve Güçlükonak ilçelerine bağlı çok sayıda köy ve mahallede yer alıyor. Boyuncuk, Kırca, Oyali, Yazman, Düğünurdu, Anılmış, Gazipaşa, Yoğurtçular, Bozalan ve Seyrantepe gibi bölgelerde bulunan çok sayıda parsel ilan kapsamında bulunuyor.

Yetkililer, taşınmaz maliklerinin hak kaybı yaşamamaları için ilan edilen süreleri dikkate almaları gerektiğini vurguladı.


DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri