Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Konferans Salonu’nda, 24 Ağustos 2026 Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek toplantıda üç ana konu ele alınacak.
Toplantının ilk gündem maddesinde, 7582 sayılı Kanun kapsamında 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesinde yapılan değişiklikler değerlendirilecek. Bu kapsamda tecil hükümlerinde yapılan düzenlemeler ve getirilen yenilikler hakkında katılımcılara bilgi aktarılacak.
İkinci bölümde, Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No:20) kapsamında düşük oranlı tecil faizi ile taksitlendirme uygulamasına ilişkin düzenlemeler ele alınacak.
Toplantının üçüncü gündem maddesinde ise Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Genel Tebliğ (Seri No:1) kapsamında başvuru, beyanname ve ödeme esaslarına ilişkin bilgilendirme yapılacak.
Şırnak Defterdarlığı tarafından düzenlenecek toplantıyla, söz konusu mevzuat değişiklikleri hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi ve uygulamaya ilişkin merak edilen konuların açıklığa kavuşturulması amaçlanıyor.