Şırnak, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da Yaşayanlar Dikkat Bugün Başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Suriye üzerinden gelen yoğun toz taşınımının Türkiye'yi etkisi altına alacağını duyurdu. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olacak bu durum, hava kalitesini düşürecek ve görüş mesafesini azaltacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güneydoğu kesimlerinde Salı gününden itibaren yoğun toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Suriye üzerinden gelen yoğun toz bulutu, Türkiye'nin güneydoğu kesimlerini etkisi altına almaya hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Salı gününden itibaren başlayacak ve üç gün sürecek toz taşınımının, özellikle Şırnak, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi illerde hava kalitesini ciddi şekilde düşüreceği ve görüş mesafesini azaltacağı uyarısında bulundu. Uzmanlar, solunum yolu rahatsızlığı olanlar, çocuklar, hamileler ve yaşlıların bu süreçte mümkün olduğunca dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor.

Bugün özellikle Mardin üzerinde etkili olacak olan toz bulutu yarın ise Şırnak başta olmak üzere bölgenin tamamında etkili olacak.6 mart Perşembe günü ise Niğde, Hakkari, Kayseri ve Mersin’de hayatı olumsuz etkileyecek.

TOZ TAŞINIMI 3 GÜN BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji’nin açıklamasına göre, Suriye üzerinden yoğun toz girişi yarın itibarıyla başlayacak ve etkisini üç gün boyunca sürdürecek. Toz taşınımı nedeniyle özellikle hava kalitesinin düşmesi, görüş mesafesinde azalma, solunum sıkıntıları ve ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceği belirtildi.

Yetkililer, kronik solunum yolu hastalıkları olan kişilerin zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, açık havada bulunacakların ise maske kullanmalarını tavsiye etti. Toz bulutları nedeniyle görüş mesafesinde ciddi azalmalar yaşanabileceğinden, sürücüler özellikle dikkatli olmalı ve trafik yoğunluğunun olduğu saatlerde tedbirli davranmalı.

UZMANLARDAN VATANDAŞLARA UYARILAR

Yetkililer, toz taşınımının etkili olacağı Şırnak, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi şehirlerde yaşayan vatandaşların önlem almasını önerdi. Sağlık sorunu olan bireylerin mümkünse kapalı alanlarda kalmaları, dışarı çıkmaları gerekiyorsa maske kullanmaları gerektiği belirtildi.

Ayrıca sürücülerin özellikle görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle hızlarını azaltmaları, araç farlarını açık tutmaları ve ani fren yapmamaları tavsiye edildi.

Meteoroloji uzmanları, toz taşınımının perşembe gününden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiğini ancak gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşların hava durumu tahminlerini ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri