Şırnak İl Özel İdaresi, “Daha Yeşil Şırnak İçin Çalışıyoruz” ilkesiyle başlattığı çevre düzenleme projelerine hız kesmeden devam ediyor. Orman İşletme İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Şırnak Merkez’de Orman İşletme Müdürlüğü ile İkizce Kavşağı arasında yer alan yaklaşık 6 kilometrelik orta refüjde peyzaj düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda bölgeye 900 adet boylu mavi servi dikiliyor.
Orta Refüjler Yeşillendiriliyor
Şırnak İl Özel İdaresi ekipleri, kent estetiğini geliştirmek ve daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak amacıyla orta refüjlerde ağaçlandırma çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Özellikle şehrin ana arterlerinden biri olan Orman İşletme Müdürlüğü ile İkizce Kavşağı arasındaki güzergahta başlatılan yeşillendirme çalışmaları, bölge halkı tarafından da takdirle karşılanıyor.
900 Adet Mavi Servi Toprakla Buluşuyor
Proje kapsamında toplam 900 adet boylu mavi servi fidanı toprakla buluşturuluyor. Hem çevreye estetik bir görünüm kazandıracak hem de hava kalitesini artıracak olan bu ağaçlandırma çalışmalarıyla Şırnak, daha yeşil bir görünüme kavuşacak.