Şırnak Kızılay Şube Başkanı Benek: “Türk Kızılayı 158 Yıldır Umudun ve Dayanışmanın Adresi”

Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 158’inci yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Türk Kızılayı Şırnak Şube Başkanı Muhittin Benek, Kızılay’ın asırlardır iyiliğin, merhametin ve insanlığa hizmetin sembolü olduğunu söyledi.

Kızılay’ın 158 yıllık köklü geçmişi boyunca savaş, afet ve zor zamanlarda milletin yanında yer aldığını belirten Benek, kurumun ihtiyaç sahipleri için umut kapısı olmaya devam ettiğini ifade etti.

Açıklamasında Kızılay’ın başarısında emeği bulunan herkese teşekkür eden Benek, “Mensubu olmaktan büyük bir gurur duyduğumuz Türk Kızılay’ımız; 158 yıldır savaşta, afette, zorlukta ve dara düşülen her anda milletimizin umudu, mazlumların sığınağı olmaya devam ediyor” dedi.

Kızılay çatısı altında görev yapan üyelerin, personellerin, gönüllülerin ve bağışçıların büyük bir özveriyle çalıştığını vurgulayan Benek, iyilik hareketinin büyümesinde onların katkılarının çok değerli olduğunu kaydetti.

Kızılay ailesinin paylaşmayı, yaralara merhem olmayı ve gönüllere dokunmayı görev edindiğini dile getiren Benek, kurumun merhamet, dayanışma ve kardeşlik duygularını toplumda güçlendirmeyi sürdürdüğünü belirtti.

Türk Kızılayı’nın 158 yıllık iyilik mirasının gelecek nesillere taşınmasının önemine dikkat çeken Benek, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“İyiliğin 158 yıllık mirasını geleceğe taşıyan herkese şükranlarımızı sunuyor, bu büyük iyilik hareketinin kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Nice yıllara merhamet çınarımız, nice yıllara Türk Kızılayı.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri