Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Şırnak Petrolspor’da son günlerde yaşanan gelişmeler kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Takım futbolcuları, yaklaşık 4 aydır peşinat ödemelerini alamadıklarını belirterek, ödemeler yapılana kadar Şırnak’a gelmeme kararı aldıklarını açıklamıştı.
KULÜP ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
Şırnak Petrolspor tarafından yapılan açıklamada, takımın ligde play-off hattında 3. Sırada yer aldığı ancak ciddi maddi sıkıntılar yaşadığı belirtildi. Açıklamada, önümüzdeki 2 gün içinde futbolcuların ödemelerinin yapılamaması halinde takımın ligde zor bir süreçle karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.
Kulüp, başta mülki amirler olmak üzere iş insanları, esnaf ve Şırnak halkına destek çağrısında bulundu. Şırnak Petrolspor’un şehrin ortak değeri olduğu vurgulanarak, bu sürecin birlik ve beraberlikle aşılacağına inanıldığı belirtildi.
ÇAĞRILAR KARŞILIK BULDU
Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Valisi Birol Ekici, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve beraberindeki heyet Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret etti.
Gerçekleştirilen girişimler sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 10 milyon TL olmak üzere toplam 20 milyon TL ödenek tahsisinin sağlanacağı öğrenildi.