Şırnak Üniversitesi 7. Art Ankara Sanat Fuarına Katıldı

Ankara Congresium'da bu yıl 7’ncisi düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 30 Mart-3 Nisan arasında, kapılarını sanatseverlere açtı.

Salgın önlemlerinin üst düzeyde alındığı, katılımcıların HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapılarak alındığı fuar, aralarında galeriler, üniversiteler, sanatsal eğitim veren kurumlar, sanatsal malzeme üreten firmalar, solo gösteriler ve bağımsız projenin yer aldığı 100'ü aşkın katılımcıyı ağırladı. 11 bin metrekare alanda gerçekleşen fuarda, sanat dünyasında farklı yaklaşımların, sorunların, iddiaların tartışıldığı 22 söyleşi düzenlendi.

Altı ülkeden bine yakın sanatçının resim, heykel, cam işi ve enstalasyon çalışmaları yer aldı. Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi'nin yanında Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi de bu kapsamlı sergide yer aldı.

Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ateş, Prof. Dr. Tahir Nalbantçıoğlu ve Arş. Gör. Beyza Durhan’ın öncülüğünde sergiye katılan Resim Bölümü Tezli Yüksek Lisans öğrencilerinden B. Serkan Yılmaz, Bahar Kızgınkaya, Bilal Yılmaz, H. Sare Gençer, Mehmet Kurtete, Melike Mortaş, Naci Umur, Sefer Tan, Selman Barkın, Şirin Nergiz, Yavuz Gümüşgöz, Yuşa Çelebi, Zekeriya Hansu ve Zeynep Sak'ın eserleri, izleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Bu büyük ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı İsmail Ateş “Fuarda Picasso ve Manet gibi birçok ünlü sanat adamının eserleri, yenilikçi sanatın peşinden koşan yepyeni sanatçılar ve sanatı hayatlarının tümüne yaymış olan sanat galerilerinin stantları yer aldı.   İçinden geçtiğimiz, küresel Covid-19 salgınının yaşandığı bu hassas dönemde, sanatın ‘sınır ötesi’ gücünün daha da önem kazandığını gördük.  ArtAnkara bu bağlamda, evrensel kültür birikiminin aktarımında, estetik ve sanatın kamuoyuyla buluşturulmasının yanında, galeri, üniversite ve tüm kuşaklardan sanatçıların iletişimi açısından, süreçteki kapsayıcı gücünü korudu.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri