Şırnak Üniversitesi BESYO adayları için 2025-ÖZYES deneme parkuru gerçekleştirdi

Şırnak Üniversitesinde BESYO tarafından düzenlenen 2025-ÖZYES Deneme Parkuru etkinliğine Şırnak ve çevre ilçelerden 120 öğrenci katıldı.

Şırnak Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), spor alanında eğitim almak isteyen öğrencilerin Özel Yetenek Sınavı'na (ÖZYES) hazırlıklarına destek vermek amacıyla 2025-ÖZYES Deneme Parkuru etkinliği düzenledi.

BESYO Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Şırnak merkez başta olmak üzere Uludere, Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinden toplamda 120 öğrenci katıldı. Etkinlik kapsamında öğrenciler için gerçekçi bir sınav atmosferi yaratıldı. Her adaya numaralar verilip kayıtları yapılırken, performansları fotoselli sistem kullanılarak hassas şekilde ölçüldü ve kayıt altına alındı.

Etkinliğe katılan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış da öğrencilere hitap ederek “Spor kariyerinizde atacağınız her adım, geleceğiniz için bir yatırım. Sizlere sunduğumuz bu olanakları en iyi şekilde değerlendirerek, üniversitemiz ve bölge sporunun gururu olacak başarılı sporcular ve antrenörler olacağınıza yürekten inanıyorum. ÖZYES sınavında hepinize başarılar diliyor, tercih listenizde Şırnak Üniversitesi BESYO’ya da yer vermenizi temenni ediyorum.” dedi.

6 saat süren yoğun programda, aday öğrenciler BESYO'nun sunduğu deneme parkurunda kendilerini test ederken, üniversite yönetimi de bölgedeki öğrencilere sağladığı servis olanaklarıyla ulaşım kolaylığı sağladı.

Etkinliğin düzenlenmesinde BESYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Behram Uğur ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Dumrul'un yanı sıra, Arş. Gör. Rıdvan Çakır ve Antrenör Nazmi Duygu aktif rol üstlendi. Salonun hazırlanmasını sağlayan SKS Şube Müdürü Abdulnasır Bural, Spor Uzmanları Elif Karagücük ve destek personeli Emine Sak ile birlikte organizasyonun sorunsuz gerçekleşmesine katkı sundu.

Etkinliğe katılan aday öğrenciler ve antrenörleri ise sağlanan bu önemli destek için teşekkürlerini iletti. Antrenörler ve aday öğrenciler, “Gerçek sınava bu kadar yakın bir deneyim yaşamamız, kendimizi daha iyi görmemizi ve asıl sınava daha fazla motive çalışmamıza olanak sağladı. Böyle bir imkânı bize sağlayan BESYO ve Şırnak Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyoruz.” dediler.

Ayrıca Cizre Belediyesi BESYO hazırlık kursu ve Gelişim Spor Akademisi, verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini göstermek amacıyla Rektör Prof. Dr. Alkış’a forma hediye ettiler.

Şırnak Üniversitesi BESYO müdürü Uğur, “Bölgemizde sporun gelişimine ve geleceğin sporcu adaylarına büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin hem kendilerine hem de çevrelerine yararlı, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri en temel önceliğimiz. Bu amaçla benzer etkinlik ve destek programlarını kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri