Şırnak Üniversitesi'nde 2024–2025 eğitim öğretim yılı oryantasyon programı düzenlendi

Şırnak Üniversitesi 2024-2025 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler için oryantasyon programı düzenledi.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Muatafa Cabir Altıntaş, akademik – idari personel ve birçok öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Altıntaş’ın açılış konuşması ile devam etti. Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Altıntaş öğrencilere hitaben “ Öncelikle hepimiz hoş geldiniz demek istiyorum. Üniversitemizin yeni bir üyesi olarak burada yeni başlangıçlar yapacaksınız. Yeni beceriler kazanıp farklı kültürlerle kaynaşıp yeni arkadaşlıklar edineceksiniz. Üniversiteyi sadece bir eğitim kurumu olarak düşünmeniz yanlış olacaktır. Burada eğitim dışında birçok alanda sosyalleşebileceğiniz ve kendinizi geliştirebileceğiniz alanlar mevcut umuyorum ki hepsinden fazlasıyla istifade edeceksiniz.“ dedi.

Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yaptığı konuşmada “ Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor ve aramıza yeni katılan öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Sizlerin de bildiği gibi Şırnak denince insanların aklında pek de olumlu düşünceler belirmiyor geçmişte bölgemizde yaşananlardan dolayı ama artık bütün bu olumsuz düşünceler birer ön yargıdan ibarettir. Burada geçirdiğiniz zamanlarda bunu en iyi şekilde tecrübe edeceğinize eminim. Bölgemizde böyle donanımlı bir üniversitenin olması sizler için büyük bir şans 2019 yılında en iyi kampüs ödülünü almış olmamız bunun bir kanıtı. Sizler burada eğitim görürken aynı zamanda sosyalleşebileceğiniz farklı alanlarında olduğunu belirtmek isterim spor salonundan yüzme havuzuna dil kurslarından müzik kurslarına birçok sosyal aktivite alanında sizleri bekliyor. En verimli olduğunuz yaşlarınızı eğitimle geçirirken aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere de katılmanızı ve kendinizi yeteneğinizin olduğu alanlarda geliştirmenizi tavsiye ediyor ve her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” dedi.

Daha sonrasında üniversitenin hizmet birimlerinden bazı yöneticiler ve personeller üniversite tanıtımı için öğrencilere bilgiler verdi ve program kampüs gezisi sonrası son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri