Şırnak ve Mardin'e Dikkat: Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Şırnak ve Mardin’de şiddetli yağışlar bekleniyor! ️ Meteoroloji Genel Müdürlüğü\'nden yapılan son dakika uyarısına göre, bölgede gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Dün öğlen saat 14:00'ten itibaren başlayan yağışların bugün gün içerisinde sona ermesi bekleniyor. Dün gün boyu etkili olan yağışların gece boyunca da devam etmesi bekleniyor. Özellikle öğle Mardin'in kuzey ilçeleri (Mazıdağı, Midyat, Ömerli, Savur ve Dargeçit) ile Şırnak çevresi kuvvetli yağışlara maruz kalabilir.

Nelere dikkat etmeli?

Kuvvetli yağışların beraberinde getirebileceği ani sel ve su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı da hazırlıklı olun.

Ne yapılmalı?

Meteorolojik uyarılara dikkat edin. Gereksiz yere dışarı çıkmayın. Su baskınlarına karşı önlem alın. Yıldırım düşmesi riskine karşı açık alanlardan uzak durun. Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı güvenli alanlarda bulunun. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sayfasından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: Yapılan son değerlendirmelere göre; “21.09 2024 cumartesi 14:00 -22 09 2024 pazar 06:00 saatlerinde bölgemizde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Mardin'in kuzey ( Mazıdağı, Midyat, Ömerli, Savur ve Dargeçit) ile Şırnak çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel ve baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması rica ederiz”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri