Şırnaklı Doğaseverlerden Cilo Sat Göllerine Çıkarma

Şırnak Cudi Kamp ile Yüksekova Doğa Tutkunları Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği doğa yürüyüşü etkinliğinde 43 kişilik grup Cilo Sat Göllerine çıkarma yaptı.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde bulunan ve doğal güzelliği ile herkesin kendine hayran bırakan Cilo Sat Gölleri, bu kez Şırnak Cudi Kamp ile Yüksekova Doğa Tutkunları Kulübü’nün ortak düzenlediği etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında Şırnak’tan 23, Yüksekova’dan 20 olmak üzere toplam 43 kişilik grup, bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek üzere bir araya geldi.

Sabah saatlerinde Sat Gölleri’ne ulaşan katılımcılar, yürüyüş parkurunda doğa yürüyüşü yaptıktan sonra göl kenarında halay çekerek yöresel ezgiler eşliğinde vakit geçirdi. Etkinliğe katılanlar, gölde kano turu yaparak bölgeyi farklı bir açıdan da keşfetme fırsatı buldu.

Yüksekova Doğa Tutkunları Kulübü Başkanı Kahraman Aytan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada Cilo bölgesinin sahip olduğu doğa potansiyelinin giderek daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti.

“Buzul gölleri ve temiz havası her mevsim keşfetmeye değer”

“Cilo Sat Gölleri, doğa sporları ve kültürel etkileşim için önemli bir merkez hâline geliyor” diyen Aytan, “Bugün hem Yüksekova’dan hem de Şırnak’tan gelen doğasever dostlarımızla Cilo’nun eşsiz doğasında bir araya geldik. Bölgenin dağları, buzul gölleri ve temiz havası her mevsim keşfetmeye değer. Aynı zamanda kültürel etkileşimler de gelişiyor. Katılımcılar hem doğayı deneyimliyor hem de birlikte halay çekip yöresel müzikler eşliğinde kaynaşıyor. Gölde yapılan kano etkinliği ise katılımcılar için farklı bir deneyim oldu” dedi.

Aytan, bu tür etkinliklerin hem doğaya duyarlılığı artırdığını hem de bölgenin tanıtımına katkı sunduğunu vurguladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri