Türkiye Halter Federasyonu 2025 faaliyet programı kapsamında düzenlenen Gençler ve Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası, Ankara’da görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Şampiyonaya 31 farklı ilden toplam 410 sporcu katıldı ve bu heyecan dolu organizasyon Yenimahalle Spor Salonu’nda spor severlerle buluştu.
Şırnak’ın Gururları: Adem Algül ve Mevlan Özen Yine Zirvede
Şırnak’ın halter branşındaki parlayan yıldızları Adem Algül ve Mevlan Özen, üstün başarılarıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Yarışmada sergiledikleri performans, spor camiasında büyük beğeni toplarken, genç sporcular hem Şırnak’ı hem de Türkiye’yi gururlandırdı.
Adem Algül, koparmada 105 kg, silkmede 130 kg olmak üzere toplamda 235 kg kaldırarak Türkiye ikincisi olmayı başardı. Öte yandan, Mevlan Özen de 61 kg sıkletinde etkileyici bir performans sergileyerek koparmada 100 kg, silkmede 110 kg toplamda ise 210 kg kaldırarak Türkiye üçüncüsü unvanını kazandı.