Şırnak’ın Cizre ilçesi, boksta elde edilen büyük başarıyla gurur yaşıyor. Bayburt’ta düzenlenen Okul Sporları Gençler B Boks Şampiyonası’nda mücadele eden Cizre Spor Lisesi öğrencileri, Türkiye şampiyonluğu kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
Şampiyonada ringe çıkan sporculardan Asmin Çabas, 52 kilogram kategorisinde rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu. Bir diğer başarılı sporcu Sudenur Yalgettekin ise 63 kilogram kategorisinde altın madalya kazanarak adını zirveye yazdırdı.
Cizre Spor Lisesi öğrencilerinin elde ettiği bu başarı, hem okulda hem de Şırnak genelinde büyük sevinç oluşturdu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörlerin yoğun çalışmalarıyla hazırlanan sporcuların performansı takdir topladı.
Disiplinli çalışmaları, azimleri ve ringde gösterdikleri üstün mücadeleyle dikkat çeken genç sporcular, Türkiye’nin en başarılı isimleri arasında yer aldı. Şampiyon sporcuların başarısı, bölgede spora olan ilgiyi de artırdı.
Yetkililer, Türkiye şampiyonu olan sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Sporcuların yetişmesinde emeği bulunan antrenörlere, öğretmenlere ve destek veren ailelere de teşekkür edildi.