Şırnak’ta 1310 işçi alımı başvuru nasıl yapılır? Çalışanlar ne kadar ücret alacak?

İşkur İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Şırnak Valiliği ve bağlı İlçe Kaymakamlıkları ve Şırnak İl ve bazı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri için toplam 1310 işçi alımı yapılacak. Başvuru nasıl yapılır? Ücretler ne kadar? Detaylar haberimizde...

İşkur İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Şırnak ve ilçeler alınacak işçi alımı kontenjanları şu şekilde,

Şırnak Valiliği ve İlçe Kaymakamlıkları için,

Beytüşşebap 50, Güçlükonak 40,Uludere 70, İdil 150, Silopi 220, Cizre 270, Şırnak 400 toplamda bin 200 işçi alımı yapılacak.

Şırnak İl, Cizre, Silopi ve İdil İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri için,

Şırnak, Cizre ve Silopi için toplam 80 kişi alınacak, İdil İlçesi için 30 kişi alınacak.

BAŞVURU TARİHLERİ VE PROGRAM SÜRESİ

Şırnak Valiliği ve İlçe Kaymakamlıkları için başvurular 2 ile 6 Ekim tarihleri arasında, Şırnak, Cizre, Silopi ve İdil Gençlik ve Spor Müdürlükleri için başvurular 30 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. İşçi alımında çalışacak kişiler 8 ve 9 Ekim tarihlerinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlenecek.

Program boyunca ilk ay haftada 5 gün ve sonraki aylarda haftada 3 gün olarak günde 7,5 saat olarak çalışma süresi uygulanacak.

Şırnak Valiliği ve İlçe Kaymakamlıkları İUP alımı çalışma programı 21 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. Gençlik ve Spor Müdürlükleri 14 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

İUP ÇALIŞANLARI NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Programda çalışanlar, çalıştıkları gün kadar, günlük 666,75 TL ödeme alacak. Çalışanların uzun vadeli sigorta primi yatırılmayacak. Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ile Meslek Hastalığı Sigortası kapsamında yüzde 5,5 prim ödemesi yapılacak. Emeklilik, işsizlik maaşı gibi unsurlara etki yapmayacak.

İUP ALIMINA İLİŞKİN ŞARTLAR

Başvuru yapacak kişinin son 1 ay içinde SGK kaydı olmaması gerekiyor, aynı adreste kalanların hane gelirinin mevcut net asgari ücretin 2 katını geçmemesi gerekiyor. 18 yaşını tamamlamış olması.

BAŞVURU NASIL YAPILIR DETAYLI

İşkur https://esube.iskur.gov.tr/ e-Devlet ile giriş yapılarak açılan İşkur profili sayfasında alt menüde bulunan İup kısmına girilerek başvuru yapılabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri