Ekip Tekstil bünyesinde Şırnak’a kazandırılacak Şehri Nuh Tekstil Fabrikası’nda hazırlıklar sürüyor. İnşaat ve kurulum çalışmalarında sona yaklaşılırken, üretimde görev alacak personelin eğitim süreci de başladı.
Bu kapsamda dört kişilik ilk ekip, işbaşı eğitimi almak üzere Çorum’un Osmancık ilçesine gitti. Burada 10 gün boyunca eğitim görecek personel, programın tamamlanmasının ardından Şırnak’a dönecek.
Farklı Alanlarda Personel İstihdam Edilecek
Fabrikanın üretime başlamasıyla birlikte çeşitli meslek gruplarından çalışanlara iş imkânı sunulması hedefleniyor. Dikiş makinesi operatörü, ön muhasebe elemanı, elektrikçi ve makine bakım-onarım personelinin yanı sıra ütü ve overlok alanlarında da çalışanlara ihtiyaç duyulacağı belirtildi.
Aralık ayında açılması planlanan tesisin, yaklaşık 300 kişilik istihdam hedefiyle kentteki iş olanaklarını artırması bekleniyor.
Uluslararası Markalara Üretim Yapan Firmadan Şırnak’a Yatırım
Mevcut işletmelerinde yaklaşık 600 kişiyi istihdam eden Ekip Tekstil, yurt içindeki faaliyetlerinin yanı sıra ihracat da gerçekleştiriyor. COS ve Zara gibi uluslararası markalar için üretim yapan firma, Şırnak yatırımıyla üretim kapasitesini genişletmeyi amaçlıyor.
Şehri Nuh Tekstil Fabrikası’nın faaliyete geçmesiyle kent ekonomisine ve sanayi üretimine katkı sunması, bölgede yeni istihdam olanakları oluşturması bekleniyor.