Şırnak’ta 300 Kişiye İş Kapısı Olacak Fabrika İçin İlk Eğitim Başladı

Şırnak Organize Sanayi Bölgesi’nde açılması planlanan Şehri Nuh Tekstil Fabrikası’nda görev alacak ilk personel grubu, Çorum’un Osmancık ilçesindeki Ekip Tekstil’de işbaşı eğitimine başladı.

Ekip Tekstil bünyesinde Şırnak’a kazandırılacak Şehri Nuh Tekstil Fabrikası’nda hazırlıklar sürüyor. İnşaat ve kurulum çalışmalarında sona yaklaşılırken, üretimde görev alacak personelin eğitim süreci de başladı.

Bu kapsamda dört kişilik ilk ekip, işbaşı eğitimi almak üzere Çorum’un Osmancık ilçesine gitti. Burada 10 gün boyunca eğitim görecek personel, programın tamamlanmasının ardından Şırnak’a dönecek.

Farklı Alanlarda Personel İstihdam Edilecek

Fabrikanın üretime başlamasıyla birlikte çeşitli meslek gruplarından çalışanlara iş imkânı sunulması hedefleniyor. Dikiş makinesi operatörü, ön muhasebe elemanı, elektrikçi ve makine bakım-onarım personelinin yanı sıra ütü ve overlok alanlarında da çalışanlara ihtiyaç duyulacağı belirtildi.

Aralık ayında açılması planlanan tesisin, yaklaşık 300 kişilik istihdam hedefiyle kentteki iş olanaklarını artırması bekleniyor.

Uluslararası Markalara Üretim Yapan Firmadan Şırnak’a Yatırım

Mevcut işletmelerinde yaklaşık 600 kişiyi istihdam eden Ekip Tekstil, yurt içindeki faaliyetlerinin yanı sıra ihracat da gerçekleştiriyor. COS ve Zara gibi uluslararası markalar için üretim yapan firma, Şırnak yatırımıyla üretim kapasitesini genişletmeyi amaçlıyor.

Şehri Nuh Tekstil Fabrikası’nın faaliyete geçmesiyle kent ekonomisine ve sanayi üretimine katkı sunması, bölgede yeni istihdam olanakları oluşturması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri