Şırnak’ta 8 Büyük Yol Projesi İçin Ankara’da Kritik Görüşme! 2027 Detayı Dikkat Çekti

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile görüştü. Şırnak’taki 8 büyük yol projesinin ele alındığı görüşmede, yeni güzergâhın 2027 yatırım programına alınması ve devam eden çalışmaların hızlandırılması istendi.

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak’ın ulaşım altyapısını güçlendirmek ve ilçeler arasındaki ulaşımı daha güvenli ve konforlu hâle getirmek amacıyla Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile bir araya geldi. Görüşmede kent genelinde devam eden karayolu yatırımları, planlanan yeni projeler ve çalışmaların hızlandırılması için ihtiyaç duyulan ödenekler kapsamlı şekilde ele alındı.

Milletvekili Tatar, görüşmede Şırnak’ın ulaşım ağını geliştirmeye yönelik projelerin son durumunu değerlendirerek tamamlanmayı bekleyen çalışmaların hızlandırılması ve yatırımların kesintisiz sürdürülmesi yönündeki taleplerini Genel Müdür Gülşen’e iletti.

Şırnak’ın Yol Projeleri Masaya Yatırıldı

Görüşmenin önemli başlıklarından biri, Silopi ile Şırnak arasındaki ulaşımı güçlendirmesi hedeflenen yeni yol projesi oldu. Tatar, 15 kilometrelik Silopi–Şırnak Cizre Tünelleri Arası Yeni Yol Projesi'nin 2027 Yılı Yatırım Programı'na alınmak üzere teklif edilmesini gündeme getirdi.

Cizre–Şırnak kara yolu üzerindeki tünellerde de eksik çalışmalar değerlendirildi. Trafiğe açılan ve toplam 3 bin 76 metre uzunluğa sahip iki çift tüp tünelin kalan elektromekanik işlerinin yıl içerisinde tamamlanması talep edildi.

Diğer yol projelerine ilişkin görüşmede ele alınan başlıklar ise şöyle sıralandı:

  • Cizre–Silopi Yolu: Toplam 29 kilometrelik güzergâhta 25 kilometrelik bölüm tamamlandı. Kalan çalışmaların hızlandırılması ve ihtiyaç duyulan ek ödeneğin sağlanması gündeme getirildi.
  • Beytüşşebap Yolu: 19 kilometrelik güzergâhın 5,5 kilometrelik bölümünün tamamlandığı belirtilirken kalan kesimlerdeki çalışmaların hızlandırılması ve ek ödenek ihtiyacı değerlendirildi.
  • Şırnak Kuzey Çevre Yolu: 9,3 kilometrelik projede çalışmaların sürdüğü, yıl sonuna kadar 7 kilometrelik bölümün tamamlanarak trafiğe açılmasının hedeflendiği ifade edildi.
  • Şırnak–Van Yolu: Toplam 45,6 kilometrelik güzergâhta tamamlanan 6,5 kilometrelik bölümün ardından çalışmaların hızlandırılması ve ek ödenek sağlanması talep edildi.
  • Uludere Yolu: 8,2 kilometrelik güzergâhın yıl sonuna kadar bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak tamamlanması hedefi ele alındı. Çalışmaların kesintisiz devam etmesi için gerekli ödenek ihtiyacı da görüşüldü.
  • Oyalı–Cizre Beton Yolu: Toplam 54 kilometrelik yolun 14 kilometrelik bölümü tamamlandı. Hava sıcaklıkları nedeniyle ara verilen beton yol çalışmalarının yeniden başlatılarak sürdürülmesi konusu gündeme taşındı.

“Şırnak’ın İhtiyaçlarını Takip Etmeye Devam Edeceğiz”

Görüşmenin ardından değerlendirmede bulunan Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak’ın ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve devam eden yatırımların tamamlanması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Tatar, kent genelindeki projelerin hayata geçirilmesinin vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracağını, ilçeler arasındaki ulaşımı daha güvenli ve konforlu hâle getireceğini vurguladı.

Şırnak’ın ihtiyaç duyduğu yatırımlarla buluşması için gayret göstermeye devam edeceklerini ifade eden Tatar, taleplerine gösterdiği yakın ilgi ve yapıcı değerlendirmeleri dolayısıyla Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’e teşekkür etti.

Görüşmede iletilen taleplerin karşılık bulması ve projelerin planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesi, Şırnak’ın ulaşım altyapısının güçlendirilmesi açısından önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri