Şirnex ve Mêrdîn Barış Anneleri Meclisleri, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Barış Anneleri'nin yanı sıra siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Cezaevine yakın bir yerde bir araya gelen anneler, "Bijî aştî" ve "Bijî berxwedana zîndana" sloganları eşliğinde yürüdü.
Barış Anneleri Meclisi, Anneler Günü dolayısıyla Şırnak T Tipi Kapalı cezaevi önünde açıklama yaptı. Cezaevi önünde Kürtçe “Annelere en güzel hediye barıştır” pankartının açıldığı açıklamada konuşan Botan Barış Annesi Nebiye Nayır, "Anneler barış istiyor. Devlet biran önce adım atmalı. Çocuklarımız evlerine gelmeli. Kürt-Türk kardeştir. Kürtlere el uzatmayan yok olup gidiyor. Her zaman barış istedik ve istemeye devam ediyoruz" dedi.
Mardin Barış Annesi Gurbet Tekin, "Annelerin gözü her zaman yaşlı. Bundan sonra anneler ağlamasın. Anneler günü barış günü olsun. PKK çatışmaları durdurdu. Atılması gereken adımlar atılırken devletin sözleri hep sözde kaldı. Biran önce barış için yasal adımlar atılsın. " diye konuştu.
DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, annelerin gününü kutlayarak "Anneler her zaman sokakta seslerini yükseltti. Anneler uzun yıllar çocuklarının kemiklerini aradı, cezaevleri önünde çocuklarının yollarını gözlemledi. Büyük bedeller verildi. Anneler her şeye rağmen 'barış' dedi. Cumartesi Anneleri her hafta Galatasaray Meydanı'nda faillerin peşinde. Anneler özgürlük mücadelesinin öncüleri. Biran önce cezaevlerinin kapıları açılmalı. Şırnak Cezaevi önünden anneler ile barış çağrısını yeniliyoruz" şeklinde konuştu.
Açıklama atılan sloganlarla son buldu.