Şırnak'ta Bir İlk: Beklenen Dernek Kuruldu: İşte Başkanı

Şırnak’ta, kamyoncu ve tanker şoförlerinin haklarını korumak ve meslektaşları arasındaki dayanışmayı artırmak amacıyla Şırnak Tankerciler ve Kamyoncular Derneği kuruldu.

Şırnak’ta, kamyoncu ve tanker şoförlerinin haklarını korumak, dayanışmayı güçlendirmek ve mesleki sorunlara çözüm üretmek amacıyla Şırnak Tankerciler ve Kamyoncular Derneği kuruldu. Dernek başkanlığına Tayyar Karatay seçilirken, kısa süre içinde faaliyetlere başlanacağı bildirildi.

Şoförlerin Hakları İçin Yeni Adım

Dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kamyoncu ve tanker şoförlerinin uzun yıllardır gümrüklerde, tesislerde ve bekleme alanlarında birçok zorlukla karşı karşıya kaldıkları vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli meslektaşlarımız, bildiğiniz üzere bölgemizin başlıca gelir kaynağı olan şoförlük mesleğinde yıllardır yollardayız. Ancak çalışma şartlarımız her geçen gün daha da zorlaşıyor. Gümrük kapılarında, lojistik tesislerinde ve bekleme alanlarında yaşadığımız haksızlıklar ve kötü muameleler artık tahammül edilemez hale geldi. Bizler de bu meslekten gelen bireyler olarak, haklarımızı yasal yollarla savunmak, şoför arkadaşlarımızın yaşadığı sorunlara çözüm üretmek ve sektörde birlik içinde hareket etmek amacıyla Şırnak Tankerciler ve Kamyoncular Derneği’ni kurmuş bulunuyoruz. Derneğimizin tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, tüm şoför arkadaşlarımıza kazasız ve hayırlı yolculuklar temenni ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri