Şırnak’ta BKÜ Uygulama Yetki Belgesi Zorunlu Hale Geliyor

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 yılı Temmuz ayı itibarıyla tarımsal üretim yapan ve bitki koruma ürünü (BKÜ–zirai ilaç) uygulayan üreticiler için “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi”nin zorunlu hale geleceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, söz konusu belgenin bulunmaması halinde üreticilerin zirai ilaç uygulaması yapamayacağı belirtilerek, başvuruların il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılacağı kaydedildi.

Gerekli evraklar açıklandı

Yetki belgesi başvurusu için istenen belgeler ise şu şekilde sıralandı: 2 adet vesikalık fotoğraf, ÇKS, TÜKAS veya KOBÜKS belgesi, kimlik fotokopisi ve döner sermaye makbuzu. Profesyonel uygulayıcılar için ayrıca sağlık raporu şartı aranacağı bildirildi.

Son başvuru tarihinin 23 Mart 2026 olduğu belirtilirken, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını belirtilen süre içinde tamamlamaları istendi.

Yetkililer, uygulamanın hem insan sağlığını hem de çevreyi korumaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri