Şırnak’ta Depreme Karşı Büyük Hazırlık: 1350 Güvenlik Personeline Enkazda Arama Kurtarma Eğitimi

Şırnak AFAD koordinesinde, olası büyük bir depremde hızlı ve etkin müdahale sağlamak amacıyla 1350 askeri güvenlik personeline, Çakırşöğüt Komando Tugayı’nda kurulan enkazda arama ve kurtarma parkurunda standartlara uygun eğitimler veriliyor.

Şırnak’ta olası büyük bir deprem ve afet durumuna karşı hazırlıklar aralıksız sürüyor. Arama kurtarma ekiplerinin oluşturulmasında esas alınan minimum standartlar ve uluslararası prosedürler doğrultusunda, eğitim ve kapasite geliştirme çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Bu kapsamda Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda, il genelinde görev yapan 1350 askeri güvenlik personeli, olası bir büyük deprem senaryosunda hızlı ve etkin müdahale edebilmek amacıyla kapsamlı eğitimlerden geçiriliyor. Eğitimler, Çakırşöğüt Komando Tugay Komutanlığı yerleşkesinde özel olarak inşa edilen Enkazda Arama ve Kurtarma Parkurunda gerçekleştiriliyor.

Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin aşamalı şekilde kurulmasının ve sürekli geliştirilmesinin hayati bir sorumluluk olduğuna dikkat çekiyor. Bu doğrultuda verilen eğitimlerde; enkaz altında arama teknikleri, ekip koordinasyonu, zamanla yarışılan kurtarma senaryoları ve afet anında doğru müdahale yöntemleri uygulamalı olarak öğretiliyor.

Şırnak AFAD tarafından yürütülen bu çalışmaların, olası afetlerde can kayıplarını en aza indirmeyi ve müdahale süresini kısaltmayı hedeflediği belirtildi. Eğitimlerin, belirlenen standartlara uygun şekilde belirli periyotlarla devam edeceği ifade edilirken, ilin afetlere karşı kurumsal ve personel bazlı hazırlık seviyesinin her geçen gün daha da güçlendiği vurgulandı.

Şırnak’ta sürdürülen bu kapsamlı eğitim programı, afetlere karşı hazırlığın sadece ekipmanla değil, eğitimli ve koordineli insan gücüyle mümkün olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri