Şırnak'ta Futbol Yıldızları Yapay Zeka'yla Keşfediliyor!

Şırnak'ta yapay zeka ile futbol yetenekleri keşfediliyor! 7-12 yaş arası çocukların hayalleri, YAFA ve UYAFA'nın ortak projesiyle şekilleniyor.

YAFA ve UYAFA, Şırnak'ta düzenleyecekleri futbol yetenek taramasıyla Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Yapay zeka teknolojisini spor dünyasına taşıyan bu proje, 7-12 yaş arasındaki çocukların futbol yeteneklerini objektif bir şekilde değerlendirerek, geleceğin futbol yıldızlarını daha erken yaşta keşfetmeyi hedefliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olan bu tarama, yapay zeka destekli analizlerle çocukların fiziksel ve teknik becerilerini detaylı bir şekilde inceleyecek. Böylece, yetenekli oyuncuların potansiyellerini en üst düzeye çıkaracak eğitim programları hazırlanabilecek.

YAFA Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek, bu projenin Türk futbolunun geleceği için büyük önem taşıdığını belirtiyor. Şimşek, "Yapay zeka sayesinde, yetenekli oyuncuları tesadüflere bırakmadan, bilimsel verilere dayalı olarak keşfedeceğiz. Bu sayede, bölgemizdeki çocukların sporla tanışmalarını sağlayacak ve onlara daha iyi bir gelecek sunacağız." diyor.

UYAFA'nın 20 yıllık deneyimiyle birleşen YAFA'nın bu projesi, çocuklara hem futbol oynama fırsatı sunacak hem de onların yeteneklerini sergileyebilecekleri bir platform oluşturacak. Böylece, çocuklar hem eğlenecek hem de geleceğin yıldızları olma yolunda ilk adımlarını atacaklar.

Ciner Grubu'nun desteğiyle hayata geçen bu proje, A Milli Futbol Takımı eski teknik direktörü Bahtiyar Can Vanlı'nın hazırladığı "05-12 Yaş Grubu Futbol Temel Eğitim Kitabı" ile de güçleniyor. Bu kitap, taramalarda antrenörlere yol göstererek, çocukların gelişimine katkı sağlayacak.

Şırnak'taki bu yetenek taraması, Türkiye'de sporcu keşfinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Yapay zeka sayesinde, sporcuların daha objektif ve adil bir şekilde değerlendirilmesi mümkün hale gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri