Şırnak'ta Görev Yapan Doktordan Uluslararası Başarı

Şırnak Devlet Hastanesi’nde görev yapan Nefroloji Uzmanı Dr. Ferah Taran, tıp dünyasında önemli bir başarıya imza attı.

Avrupa Nefroloji Derneği (ERA) tarafından 27-28 Mart 2025 tarihlerinde Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen Eğitim Toplantısı’na katılan Dr. Taran, Türkiye’yi temsil eden tek genç nefrolog olma unvanını kazandı.

ERA Eğitim Bursunu Kazandı

Uluslararası düzeyde prestijli sayılan ERA Eğitim Bursu’nu kazanarak bu önemli organizasyona katılma hakkı elde eden Dr. Taran, Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen nefroloji uzmanlarıyla bir araya geldi. Burs desteğiyle katıldığı toplantı, hem bilimsel katkı hem de mesleki gelişim açısından büyük önem taşıyor.

Güncel Gelişmeleri Yerinde Takip Etti

İki gün süren etkinlik boyunca nefroloji alanındaki en güncel gelişmeleri yakından takip eden Dr. Taran, dünyaca ünlü akademisyen ve uzmanlarla bilgi alışverişinde bulundu. Uluslararası düzeydeki bilimsel oturumlarda aktif olarak yer alan Dr. Taran, böylece Şırnak’tan çıkan bir hekimin global tıp camiasındaki yerini güçlendirdi.

Genç Nefroloji Uzmanından Örnek Başarı

Katılımı ile yalnızca kendi kariyerine değil, aynı zamanda Türkiye’nin tıp alanındaki saygınlığına da katkı sunan Dr. Ferah Taran’ın başarısı, özellikle genç hekimler için ilham verici bir örnek oldu. Hem mesleki bilgi birikimini artıran hem de Türkiye’nin sağlık alanındaki temsil gücünü uluslararası platformda ortaya koyan bu başarı, Şırnak sağlık camiasında da sevinçle karşılandı.

Şırnak’tan Avrupa’ya Uzanan Başarı Öyküsü

Şırnak Devlet Hastanesi yönetimi ve İl Sağlık Müdürlüğü, Dr. Taran’ın bu anlamlı başarısından dolayı duydukları gururu dile getirirken, sağlık alanında yetenekli ve azimli genç doktorlara destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Yapılan açıklamada, “Dr. Ferah Taran’ın bu önemli etkinlikte Şırnak’ı ve ülkemizi başarıyla temsil etmesinden dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Kendisini tebrik ediyor, mesleki kariyerinde nice uluslararası başarılara imza atmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri