Şırnak'ta hafta sonu ailecek nereye gidilir? İşte Piknik Yapılacak Doğa Harikası Yerler

Şırnak'ta hafta sonları ailecek keyifli vakit geçirmek için nerelere gidilir. Bu güzel bölgede, tarihî dokusundan doğal güzelliklerine kadar birçok keşfedilmeyi bekleyen yer bulunuyor. Hepsini sizin için derledik...

Şırnak gibi küçük şehirde hafta sonları ne yapabilirsiniz? İşte size ailenizle Şırnak'ta hafta sonunu güzel geçirebileceğiniz 6 aktiviteyi derledik.

Şırnak'ta Hafta Sonu Aktiviteleri

  1. Evil Kanyonu: Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyüne 8 kilometre uzaklıkta bulunan turistik kanyon. Evil Kanyonu, güzel manzarası, derin vadileri ve soğuk suyu ile kentteki ve yabancı doğaseverleri ağırlıyor.
  2. Çalyan Gölü: Şırnak Hakkari, Van il sınırları üçgeninde bulunan Yeşilöz köyü Faraşin yaylasındaki 3 bin rakımlı Çalyan gölünde Beytüşşebap ilçe merkezine 4 saatlik yol mesafesinde. Son iki yıldır adından sıkça söz ettiren Çalyan Gölü, kampçılarında uğrak yeri durumunda. Yazın ortasında etrafı karlarla kaplı doğal göl manzarası ile insanları kendine hayran bırakıyor.
  3. Bertür Şelalesi: Şırnak Merkeze yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta Gabar Dağı'nın eteklerindeki Kayaboyun köyünün içerisinde bulunduğu Bertür Vadisi ve ismini köyden alan şelale, her yıl daha çok sayıda vatandaşın rotasında yer almaya başladı. Derin ve uzun bir vadi içerisinde bulunan şelale yaklaşık 15 metre uzunluğunda.
  4. Cehennem Deresi: Şırnak'ın İdil ve Güçlükonak ilçeleri arasında yer alan Cehennem Deresi, serin havası, bereketli suyu ve benzersiz doğasıyla ziyaretçilerin dikkat çekiyor.
  5. Akdizgin Apartman Mağaraları: Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi İlçe merkezine 8,16 kilometre uzaklıkta bulunan mağaralar güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kırkağaç mıntıkasında bulunan 7 katlı mağarada daha önce yaşam olmuş ve İslam alimlerinin burada çok fazla talebe yetiştirdiği biliniyor. Bu tarihi unsurlar burayı çekici hale getiriyor.
  6. HEFT BORİ: Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi Bestler Derelere yakın bölgede bulunan ve son yıllarda ziyaretçi akınına uğrayan Heftbori Vadisi, doğal manzarası ile insanları büyülüyor. Heft Bori’nin kristal berraklığındaki çayında yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Doğanın kucağında saatlerce suyun keyfini sürerek serinleyebilir, huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz. Piknik ve Kamp İçin İdeal Bir Nokta Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte harika vakit geçirebileceğiniz, piknik ve kamp yapabileceğiniz mükemmel bir yer. Yeşillikler içinde keyifli anlar yaşamak ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için adeta bir cennet köşesi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Şırnak Haberleri