Şırnak’ta güvenlik alanında koordinasyonu artırmaya yönelik önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi. Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak’ın katılımıyla, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre Merkezi’nde düzenlenen KAAN Eğitimi kapsamında özel güvenlik görevlileri kapsamlı bir eğitimden geçirildi.
Eğitim programında, Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Cihangir ile Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Güngör Yıldız tarafından “Genel Kollukla İlişkiler”, “Özel Güvenlik Hukuku” ve “KAAN Uygulaması” başlıklarında detaylı sunumlar yapıldı. Katılımcılara, sahada karşılaşılan durumlarda izlenecek yöntemler ve güvenlik birimleri arasındaki koordinasyonun önemi anlatıldı.
Programda özellikle KAAN uygulamasının etkinliğinin artırılması ve özel güvenlik ile genel kolluk kuvvetleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflendi. Eğitim süresince paylaşılan bilgilerle, kurum ve kuruluşlarda görev yapan özel güvenlik personelinin yetkinliklerinin artırılması amaçlandı.
Yetkililer, bu tür eğitim faaliyetlerinin kent genelinde güvenlik hizmetlerinin daha etkin ve hızlı yürütülmesine katkı sağlayacağını belirterek, benzer programların devam edeceğini ifade etti.