Şırnak’ta Kar Yağışı Nedeni ile 39 Yerleşim Yerinin Yolu Ulaşıma Kapandı

Şırnak’ta dün akşam saatlerinden itibaren etkisini giderek artıran yoğun kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar, ulaşımda aksamalara neden olurken birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından Şırnak’ta beklenen kar yağışı, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Gece boyunca devam eden kar, özellikle kırsal bölgelerde ulaşımı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının yer yer artmasıyla birlikte çok sayıda yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Şehir merkezinde de kar yağışı nedeniyle zaman zaman trafik akışında yavaşlamalar yaşanırken, yüksek rakımlı bölgelerde durum daha ciddi boyutlara ulaştı.

39 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlanamıyor

Şırnak İl Özel İdaresi’nden alınan bilgilere göre, kar yağışı nedeniyle toplam 39 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların ilçelere göre dağılımı ise şu şekilde açıklandı:

  • Şırnak Merkez: 5 yerleşim yeri

  • Beytüşşebap: 21 yerleşim yeri

  • Güçlükonak: 4 yerleşim yeri

  • Uludere: 9 yerleşim yeri

Ekipler Seferber Oldu: Yol Açma Çalışmaları Sürüyor

Kar yağışının ardından İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için sahaya çıktı. Çok sayıda iş makinesi ve personelin görev aldığı çalışmalarda, öncelik acil durumlar ve hasta ulaşımı olan güzergâhlara veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri