Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün (10 Temmuz) erişime açacağı sonuçlarla birlikte öğrencilerin puanları, yüzdelik dilimleri ve tercih süreci de netleşecek.
13 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilen LGS'nin ardından öğrenciler, uzun süredir bekledikleri sonuçlara kavuşacak. Şırnak'ta nitelikli liselerde eğitim görmek isteyen binlerce öğrenci, tercih dönemine başlamadan önce sınav performansını öğrenmek için Bakanlığın açıklamasını takip ediyor.
500 Tam Puan Alan Öğrenci Sayısında Azalma Bekleniyor
Sınavın ardından eğitim uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde, 2026 LGS'nin geçen yıla göre daha seçici ve zor olduğu yönünde görüşler öne çıktı. Bu nedenle, 2025 yılında Türkiye genelinde 719 olan 500 tam puanlı öğrenci sayısının bu yıl daha düşük seviyede gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.
Uzmanların sınav analizlerine göre, tam puan alan öğrenci sayısının yaklaşık 450 ila 500 arasında olabileceği öngörülüyor. Ancak bu rakamların resmi olmayıp sınav sonrası yapılan istatistiksel değerlendirmelere dayandığı ifade ediliyor.
Şırnak'ın LGS Başarısı Bugün Netleşecek
Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı resmi sonuçlarla birlikte Türkiye genelindeki başarı istatistikleri de belli olacak. Böylece Şırnak'tan kaç öğrencinin 500 tam puan aldığı, ilin Türkiye sıralamasındaki başarısı ve diğer istatistiki veriler de kamuoyuyla paylaşılacak.
Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler, puan ve yüzdelik dilimlerine göre lise tercih sürecine başlayacak. Tercih takvimi ve yerleştirme sürecine ilişkin ayrıntılar da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek.