Şırnak'ta Polisten Çocuklar İçin Renkli Uçurtma Şenliği

Şırnak'ta, çocuklar için düzenlenen uçurtma şenliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP), "Yarının Parlayan Yıldızları" projesi kapsamında 200 öğrenciye unutulmaz bir gün yaşattı.

Şırnak'ta, çocuklar için düzenlenen uçurtma şenliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP), "Yarının Parlayan Yıldızları" projesi kapsamında 200 öğrenciye unutulmaz bir gün yaşattı. "Gökyüzünü Hep Birlikte Şenlendirelim" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler hem eğlendi hem de polislerle keyifli anlar geçirdi.

Şırnak İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Emine Akbaş ve 2. Sınıf Emniyet Müdürü Yılmaz İpek, Toplum Destekli Polislik ekipleri öğrencilere uçurtma yapımında yardımcı oldu. Polisler, çocuklarla tek tek ilgilenerek uçurtma yapmalarına destek verdi ve onların mutluluğunu paylaştı.

Şenliğe katılan çocuklar, uçurtma uçurmanın yanı sıra birbirinden eğlenceli aktivitelerle de keyifli vakit geçirdi. Palyaço gösterileri ve yüz boyama etkinlikleri çocukların ilgisini çekerken, Kanka polis maskotu ile eğlenceli dakikalar yaşadı.

Toplum Destekli Polislik ekipleri, etkinlik süresince çocuklarla yakından ilgilenerek güvenlik konularında farkındalık oluşturdu. Çocuklar hem polisleri daha yakından tanıma fırsatı buldu hem de güven dolu bir ortamda eğlencenin tadını çıkardı.

Etkinliğe katılan çocuklar, uçurtma şenliği sayesinde unutulmaz bir gün geçirirken, yüzlerindeki tebessüm gün boyu sürdü. Şırnak semalarında rengarenk uçurtmalar süzülürken, çocuklar hem özgürlüğün tadını çıkardı hem de polislerle keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “yarının parlayan yıldızları” projesi hakkında açıklamalarda bulunan Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Başkomseri Aslıhan Yılmaz, Suça karışmış, suça karışmaya eğilimi olan, toplumsal dışlanmaya maruz kalmış olan çocuklarımızı yada sosyal kültürel ekonomik düzeyi yetersiz olan çocuklarımız ile hep beraber onları topluma kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Başkomiser Aslıhan Yılmaz, “Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, bu yıl Şırnak’ta “yarının parlayan yıldızları programını” faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Bugün de burada bu programın bir faaliyeti olan uçurtma şenliğimiz var. biz burada gökyüzünü hep beraber şenlendirelim sloganımız ile beraber okullarımızdan 200 çocuğumuzu seçtik. Burada sıcak samimi bir ortamda polislerimiz ile beraber vakit geçirmelerini amaçladık. Suça karışmış, suça karışmaya eğilimi olan, toplumsal dışlanmaya maruz kalmış olan çocuklarımızı yada sosyal kültürel ekonomik düzeyi yetersiz olan çocuklarımız ile hep beraber onları topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Polis halk ilişkisini güçlendirmeyi, polis ve halk iş birliği beraber polis sevgisini aşılamak ve topluma kazandırmak, onlarda güzel bir izlenim bırakmayı amaçlıyoruz. Şırnak İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile beraber bugün burada uçurtma dışında, çocuklarımıza palyaço, yüz boyama ve parkurlar kurularak onlarla beraber güzel vakit geçirmeyi amaçladık” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri