Şırnak’ta tarımsal kaynaklı nitrat kirliliğine karşı su kaynakları denetlendi

ŞIRNAK’ta tarımsal faaliyetlerden kaynaklanabilecek nitrat kirliliğinin önlenmesine yönelik su kaynaklarında izleme ve denetim çalışması gerçekleştirildi.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, tarımsal kaynaklı nitrat kirliliğinin tespit edilmesi ve su kaynaklarının korunması amacıyla izleme çalışmaları yapıldı.

Çalışmalar kapsamında il genelinde 5 yüzey suyu ve 1 yer altı suyu izleme istasyonundan toplam 6 numune alındı. Alınan numuneler üzerinde 42 farklı analiz gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalarla su kaynaklarının mevcut durumunun takip edilmesi ve tarımsal faaliyetlerden kaynaklanabilecek nitrat kirliliğine karşı gerekli kontrollerin sürdürülmesinin amaçlandığı belirtildi.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve çevresel risklerin önlenmesine yönelik izleme ve denetim çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri