Şırnak'ta "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Tanıtıldı: Eğitimde Yeni Dönem Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ve "Velivizyon Platformu" tanıtım etkinliği, Şırnak'ta geniş katılımla toplantı ile gerçekleşti.

Şırnak'ta, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ve "Velivizyon Platformu"nun tanıtım toplantısı, geniş katılımlı bir toplantı ile gerçekleşti. Etkinlik, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yönetmen Bora Severcan tarafından hazırlanan ve Velivizyon platformunda yayınlanacak olan programda 27 bölümlük "Ailem" dizisinin fragmanı yayınlandı. Bunun ardından yeni eğitim modeli olan "Maarif Modeli"nin tanıtım videosu sunuldu.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Veliler ve Öğretmenlerle Uygulanıyor

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemini vurguladı. Çandıroğlu, "Bu model, eğitim hayatına başladığımız yıllarda hayalini kurduğumuz pek çok yeniliği içeriyor. Bakanımızın yönetiminde uygulama konan bu modeli, Şırnak'ta öğretmen ve velilerin birliğinin iş ile başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Velivizyon platformu da bu süre boyunca büyük katkı sağlıyor" dedi. Ayrıca aile, okul ve çevredeki üçgendeki iletişimin güçlenmesiyle, eğitimde başarının artacağına dikkat çeken Çandıroğlu, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması diledi.

Kültürel Değerlerin Korunması Vurgulandı

Programda konuşan Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Baz ise çocukların kültürel değerlerden uzaklaşmasının olumsuz etkilerine dikkat çekti. Baz, "Geçmişte Şırnak'ı güçlü kültürel değerler, maalesef zayıflamaya başladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, inançlarımızdan ve tarihimizden beslenen, milli ve yerli bir nesil yetiştirmeyi hedefliyor. Çocuklarımızın sadece biyolojik olarak değil, kültürel anlamda da bizim değerlerimize sahip olmaları için bu modelin Önemi büyük" diye konuştu.

Etkinliğin son bölümünde, veliler eğitim süreci hakkında merak ettikleri detayları yönlendiriler. Yoğun katılımla gerçekleşen programda, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Yeni eğitim modelinin tanıtıldığı bu etkinlik, hem veliler hem de kullanıcılar için yeni bir eğitim-öğretim yılı için umut ve heyecan yarattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri