Şırnak’ta üniversite öğrencileri Mescid-i Aksa kararını protesto etti

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatması, Şırnak Üniversitesi öğrencilerince protesto edildi.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında bir araya gelen öğrenciler, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine slogan attı. Öğrenciler adına açıklama yapan Mehmet Emin Gök, İsrail'in güvenlik bahanesiyle Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattığını belirterek, karara tepkisini dile getirdi.

Gök, şunları kaydetti:

"Tüm dünyaya haykırıyoruz, o kirli ellerinizi Mescid-i Aksa'nın üzerinden derhal çekin. Mescid-i Aksa, derhal hiçbir kısıtlama olmaksızın ibadete açılmalıdır. Müslümanların mukaddesatına yönelen bu kuşatma derhal son bulmalıdır.

​Kimse şunu unutmasın, Mescid-i Aksa yalnız değildir. Onu unutanlara, ona sırt çevirenlere ve o mübarek taşların yerinden oynamasına göz yumanlara inat, burada nöbet bekleyen bir gençlik vardır." Basın açıklamasına kentteki bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri