Şırnak’ta “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” Buluşmasında Şehrin Geleceği Konuşuldu

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programında vatandaşlarla bir araya gelerek kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şırnak Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Yarka, vatandaşlarla bir araya gelerek kentte devam eden çalışmalar, planlanan projeler ve vatandaşların taleplerini dinledi. Yoğun katılımla gerçekleşen buluşmada, Şırnak’ın geleceğini ilgilendiren önemli konular gündeme taşındı.

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Belediye Taziye Evi’nde düzenlenen programa Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış Konuşmasını İl Başkanı Erkan Yaptı

Programın açılışında konuşan AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, son yıllarda Şırnak’ta hayata geçirilen yatırımlar ve şehirde yaşanan dönüşüme dikkat çekti. Erkan, kentin gelişim sürecinde vatandaşların desteğinin önemli rol oynadığını vurguladı.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak’ın son yıllarda önemli bir değişim yaşadığını belirterek, gerçekleştirilen hizmetlerin ortak bir emeğin ürünü olduğunu söyledi.

“Şırnak’ta AK Parti Belediyeciliğinin Gururunu Yaşıyoruz”

Başkan Yarka, belediye olarak vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini ifade ederek, geçmişten bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Göreve geldikleri ilk dönemde temel altyapı ve hizmet sorunlarının çözümüne odaklandıklarını belirten Yarka, bugün ise sosyal belediyecilik projelerine ağırlık verdiklerini kaydetti.

Vatandaşların taleplerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Yarka, mahalle muhtarlarıyla düzenli olarak bir araya geldiklerini ve kendilerine iletilen sorunların çözümü için çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Doğalgazsız Hane Kalmayacak”

Şırnak’ta doğalgaz çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını açıklayan Başkan Yarka, kent genelinde doğalgaz erişiminin yüzde 98 seviyelerine ulaştığını ifade etti.

Eksik kalan bölgelerde çalışmaların sürdüğünü belirten Yarka, yaklaşık iki ay içerisinde Şırnak’ta doğalgaz hizmetinden yararlanamayan hane kalmamasını hedeflediklerini söyledi.

Sosyal Projeler Ön Planda

Kentte altyapı ve üstyapı çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını ifade eden Başkan Yarka, bundan sonraki süreçte sosyal projelere daha fazla ağırlık vereceklerini belirtti.

Dar gelirli ailelere yönelik destek programlarının sürdüğünü kaydeden Yarka, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım kartları, giysi destekleri ve çeşitli sosyal yardımların devam ettiğini söyledi.

Çarşamba günü ücretsiz hizmet verecek Belediye düğün salonunun açılacağını açıklayan Yarka, 10 çocuklu ailelere verilecek olan 2 asgari ücretinde açılışla beraber vatandaşlara verileceğini söyledi.

Vatandaşlardan Yol, Hastane ve Yeşil Alan Talebi

Programın soru-cevap bölümünde vatandaşlar tek tek söz alarak kentte gördükleri eksiklikleri ve beklentilerini doğrudan Belediye Başkanı Mehmet Yarka’ya iletti.

Toplantıda özellikle Şırnak-Van yolu, Kuzey Çevre Yolu Projesi, 500 yataklı şehir hastanesi, yeşil alanların artırılması ve şehirdeki bazı altyapı ihtiyaçları gündeme getirildi.

Vatandaşların yönelttiği tüm soruları yanıtlayan Başkan Yarka, belediyenin yetki alanında bulunan konularla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, farklı kurumların sorumluluğunda bulunan taleplerin de ilgili mercilere iletileceğini ifade etti.

Şırnak’ta Katılımcı Yönetim Vurgusu

“Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı boyunca vatandaşlarla doğrudan iletişim kuran Başkan Yarka, belediyecilik anlayışlarının temelinde halkın görüş ve önerilerinin yer aldığını söyledi.

Şırnak’ın daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için yatırımların devam edeceğini belirten Yarka, vatandaşların taleplerini dikkate alarak yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Program, vatandaşların taleplerinin kayıt altına alınmasının ardından sona erdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Şırnak Haberleri