Şırnak’ta Yarım Saatte 1 Ton Çöp Toplandı

Şırnak’ta Kadın Girişimciler Derneği öncülüğünde, Şırnak Belediyesi, Lider-Der ve gençlik merkezlerinin desteğiyle Dünya Temizlik Günü kapsamında çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Yarım saatte 1 ton çöp toplandı.

Şırnak’ta çevre temizliğine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Temizlik Günü kapsamında etkinlik gerçekleştirildi. Şırnak Kadın Girişimciler Derneği öncülüğündeki programa Şırnak Belediyesi, Şırnak Gençlik Merkezi, Şırnak Genç Liderler Derneği ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Merkez Sanayi Kavşağı’nda bir araya gelen gönüllüler, çevrede bulunan atıkları toplamak için çalışma yaptı. Farklı yaş gruplarından gönüllülerin katıldığı etkinlikte, yaklaşık 30 dakikada 1 ton çöp toplandı.

Etkinliğe Şırnak Kalkınma Derneği, Şırnak Besta Dereler Derneği, Yeşilay, Kızılay Gençlik, Kızılay Gençlik Kulübü, Teknofest Kulübü, Girişimcilik ve Ekonomi Kulübü ile LÖSEV Fayda Topluluğu da destek verdi.

“AMACIMIZ SADECE ÇÖP TOPLAMAK DEĞİL”

Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Nazlı Altürk, Dünya Temizlik Günü'nün çevre konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak açısından önemli olduğunu söyledi.

Altürk, Türkiye genelinde Let’s Do It! Türkiye (Haydi Yapalım Derneği) koordinasyonunda yüzlerce noktada temizlik etkinlikleri gerçekleştirildiğini belirterek, “Dünya Temizlik Günü kapsamında binlerce gönüllü doğayı korumak ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi. Biz de Şırnak’ta gönüllülerimizle birlikte bu anlamlı çalışmaya destek verdik” dedi.

Dünya Temizlik Günü'nün yalnızca bir günlük temizlik faaliyeti olmadığını ifade eden Altürk, çevre bilincinin günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi gerektiğini vurguladı.

Altürk, “Buradaki temel amacımız yalnızca bir gün çöp toplamak değil. İnsanlarımızda atıkların azaltılması, çöplerin doğru şekilde bertaraf edilmesi ve çevrenin korunması konusunda kalıcı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bugün yarım saatte yaklaşık 1 ton çöp toplamamız, çevre konusunda hepimizin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini gösteriyor” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda gönüllüler, daha temiz ve yaşanabilir bir Şırnak için çevre temizliğinin günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri