Süregelen Eğitim Öğretimde Değişen Öğrenci Profili…

Zana İrmez

Gelişen teknolojinin ve artan imkanların eğitim-öğretime nasıl yansıdığını aslında birçok farklı açıdan değerlendirebiliriz. Özellikle imkanların kısıtlı olduğu bilgiye zor ulaşılan bir dönemden bilgiyi adeta cebimizde taşıdığımız döneme gelirken öğrenci profilinde büyük bir değişimin meydana geldiğini görmek mümkün.

Kısıtlı imkanlarla okumaya çalışan ve bir şehrin çocuklarına umut ışığı olan üniversiteye gidip okuyup, doğup büyüdüğü şehre geri dönerek aslında birçok gencimize "insan isterse şartlar ne kadar zor olursa olsun" her şeyi başarabileceğini gösteren bu değerli insanlarımızın ne kadar büyük zorluklarla okuduğunu o değerli insanlarla sohbet ettiğimizde anlayabiliyoruz.

O dönemde okullarda verilen ders kitaplarına bile çok zor bir şekilde ulaşıldığını ailelerin maddi imkânsızlıklardan dolayı kitabı bile alamadıkları bir dönemden her türlü imkanının ve fırsatın olduğu döneme gelindiğinde öğrencilerimizin birçoğunun bu fırsatları gerçek anlamda faydalı bir şekilde değerlendiremediklerini görmek üzücü bir durum.

Zamanında bu imkanlara sahip olmayan ailelerimizin günümüzde kendi çocuklarına ellerinden gelen her türlü imkanı sağladığına şahitlik edebiliyoruz. Ancak teknolojinin gelişimi, sosyal medya platformları ve akıllı telefonlara yüklenebilen oyunların maalesef ki birçok gencimizin eğitim-öğretim hayatının olumsuz yönde etkilemektedir.

Zamanlarının büyük bir bölümünü bu platformlarda geçiren gençlerimizin başarılı olma ihtimali gerçekten çok gözükmektedir. Gençlerimizi bu hayal aleminden gerçek hayata döndürebilmek aslında hem biz eğitimcilerin hem de ailelerimizin asli görevlerindendir. Bununla sağlam bir mücadele verip öğrencilerimizin hayatlarına dokunabilirsek onların gelecekleri adına güzel bir adım atmış olacağız, aksi takdirde gençlerimizin geleceklerine dair kafamızdaki soru işaretlerinin sayısı artmaya devam edecektir. Özellikle sosyal medya platformlarında ünlenen ve "fenomen" olarak adlandırılan bazı şahısların gençlerimizin hayata bakış açılarını olumsuz yönde etkiledikleri aşikardır. Hayatın bu sahte kişilerin bize yansıttığı gibi olmadığını gençlerimize anlatabilmeli ve sağlam bir rehberlik etmeliyiz…. Bu şehrin umudu ve geleceği sizin ellerinizde sevgili gençler…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.