Tahir Güven Davasında Karar Çıktı! İşte Sanıkların Aldığı Ceza

4 Aralık 2021’de Cizre’de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıya uğrayarak öldürülen Meman Aşireti Lideri Tahir Güven dosyasında tutuklu bulunan M.Miraç Dinç ve Emin Kalkan’a 2 kez müebbet hapis cezası verildi.

4 Aralık 2021’de akşam saatlerinde Cizre'de Cudi Mahallesi Mercan Sokak'ta AK Parti Eski İlçe Başkanı Cihan Güven’in kardeşi ve Meman Aşireti Lideri Tahir Güven uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Güven’in öldürülmesine dair Şırnak merkez ve ilçelerinde başlatılan operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Sümeyye Gök, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi M. Miraç Dinç ile iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece “Tasarlayarak öldürme” ve “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddialarıyla tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında Sümmeye Gök, M. Miraç Dinç ile Emin Kalkan'ın tutuklu bulunuyordu. Abdullah Kaçmaz ise tutuksuz yargılanıyordu. 6 Eylülde Şırnak 2’inci ağır ceza mahkemesinde karar duruşması görüldü.

Yapılan karar duruşmasında Sümmeye Gök ve Abdullah Kaçmaz beraat ederken, M. Miraç Dinç ve Emin Kalkan’a ise “Tasarlayarak öldürme” ve “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” suçlamalarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet yedi. Mahkeme, "Emin Kalkan’ın duruşmalar sırasında yardımcı olduğu" gerekçesiyle cezasını 2 ağırlaştırılmış müebbet cezasını müebbet hapis cezasına indirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri