Telefon Kullanıcıların Kötü Haber! Tarifelere %65 Zam Geldi: İşte Zam Artışı ile Güncellenen Ücret Tarifeleri...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe giren yeni mobil iletişim ücretlerinde önemli bir artışı duyurdu. Yapılan güncelleme ile mobil haberleşme hizmetlerinde ciddi oranda zam yapıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan duyuruyla, mobil iletişim ücretlerinde önemli bir güncelleme ve zam artışı yaşandı. Bu güncellemeler, kullanıcılar için önemli değişikliklere neden olabilir. Detayları inceleyelim.

Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi Yenilendi

BTK, Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret tarife cetvelini güncelledi. Yenilenen tarifelere göre, altı ay önce belirlenen ücretlere yüzde 28'e varan bir artış yapıldı. Yıllık artış oranı ise yüzde 65'e kadar yükseldi.

Detaylı Ücretler Arttı

Yeni ücret tarifesiyle birlikte, yurt içi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseltildi. Ayrıca, hat devir ücretleri 59.83 TL'ye, isim veya unvan değişikliği için 40.86 TL'ye, numara değişikliği hizmetleri için ise 136.52 TL'ye çıkarıldı. Sim kart değişiklikleri için ise 136.52 TL ücret alınacak.

Ayrıntı Ücretleri Artık Daha Yüksek

Kullanıcılar, faturalarında ayrıntılı görüşme ücretlerini görmek istediklerinde her bir ayrıntı sayfası için 4 lira 9 kuruş ödeyecekler. Ayrıca, SMS ücretleri yurt içi için 2 lira 23 kuruş, yurt dışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikası ise 8 lira 84 kuruşa yükseldi.

Mobil Azami Ücret Tarifesi Güncelleniyor

Mobil Azami Ücret tarifesi, yılda iki kez güncelleniyor. Bu güncellemeler 1 Nisan ve 1 Ekim tarihlerinde gerçekleşiyor. Ancak, mobil operatörler Turkcell, Türk Telekom Mobil ve Vodafone, bu tarifede belirlenen ücretlerden daha yüksek bir ücret talep edemiyorlar.

Yurtdışından Getirilen Cep Telefonlarına Uzun Süreli İzin

Yurt dışında ikamet edenlerin getirdikleri cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi uzatılabilecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin açıklamasına göre, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlar, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilecekler.

Bu güncellemelerle birlikte mobil iletişim hizmetlerinde önemli değişiklikler meydana geliyor. Kullanıcılar, bu yeni ücret tarifelerinin kendilerine nasıl bir etki yapacağını dikkatlice gözlemlemeli ve gerektiğinde planlarını buna göre ayarlamalıdırlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri