TOKİ Şırnak’ta kurasız konut satacak: İşte fiyatlar

TOKİ, Şırnak’ın da aralarında bulunduğu 64 ilde yaklaşık 20 bin konutu açık satış yöntemiyle satışa sunacak. Kurasız satışa çıkarılacak konutlar için üç farklı ödeme seçeneği sunulacak. Şırnak’ta satılacak konutların fiyatları ne kadar?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Şırnak dahil 64 ilde yaklaşık 20 bin konutu açık satış yöntemiyle vatandaşlarla buluşturacak. 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan konutlar, kurasız olarak ve üç farklı ödeme seçeneğiyle satışa sunulacak.

ŞIRNAK’TA KAÇ KONUT SATILACAK? FİYATLAR NE KADAR?

TOKİ, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi’nde 275 konut ve dükkânlı ticaret birimini satışa çıkaracak. Satışa sunulacak konutların 227’si 2+1, 48’i ise 3+1 olacak. Konut fiyatları ise daire tipi ve kata göre KDV hariç 2 milyon 757 bin TL ile 4 milyon 200 bin TL arasında değişiyor. Fiyatlara yüzde 10 KDV uygulanacak.

Şırnak’ta satılacak konut listesi detaylı liste için tıklayınız

ÖDEMELER 3 FARKLI ALTERNATİFLE YAPILACAK

Açık satışlarda gelir ve ikamet şartı aranmayacak. Başvuru yapacak vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş bulunması ve kendisi ile eşinin üzerine kayıtlı konut bulunmaması yeterli olacak.

İlk ödeme modelinde peşin alım yapan vatandaşlara yüzde 25 indirim uygulanacak. İkinci modelde yüzde 50 peşinat ödeyenlere 72 ay vade ve yüzde 8 indirim imkânı sunulacak. Üçüncü modelde ise yüzde 50 peşinatın yarısı sözleşme sırasında, kalan yarısı ise 12 ay sonra ödenecek. Kalan tutar da 60 ay vadeyle taksitlendirilebilecek.

SATIŞLAR 15 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Konut satışları 15 Haziran ile 17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Satış işlemleri Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılacak. Vatandaşlar satış fiyatları ve başvuru şartları hakkında banka şubelerinden, TOKİ’nin internet sitesinden ve 444 86 54 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri