Türkiye Barolar Birliği’nden Yenidoğan skandalına tepki: “Bebeklerin yaşam hakkı geleceğimizdir”

Türkiye Barolar Birliği, yenidoğan bebeklere yönelik skandal iddialara tepki göstererek hukuki sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve çok sayıda baro, İstanbul ve Tekirdağ’da bazı hastanelerde yenidoğan bebeklere yönelik şok edici iddialar üzerine ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi süreçlerinin kasten uzatıldığı ve bu süreçte sağlık personelleri ile bazı kamu görevlilerinin yolsuzluk zincirine dahil olduğu öne sürüldü. Skandalın kamuoyunda büyük infial yarattığı belirtilirken, bu durumun insanlık onuruna aykırı olduğu vurgulandı.

TBB, bu olayda bir Cumhuriyet savcısının tehdit edildiğine dair görüntülerin ortaya çıktığını ve yargı makamlarına baskı yapıldığını belirtti. Hukukun üstünlüğüne vurgu yapan açıklamada, bu iddiaların insanlık onuruna aykırı olduğu vurgulandı. Bu nedenle adı geçen hastanelerin faaliyetlerinin durdurulması, ancak suçlamalarla ilgisi olmayan çalışanların haklarının korunması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, benzer yapıların başka faaliyetlerinin de ciddi şekilde araştırılması gerektiği dile getirilirken, baroların olayın hukuki sürecini takip edeceği bildirildi. Türkiye Barolar Birliği, bebeklerin yaşam hakkını hiçe sayan bu yapıya karşı kararlılıkla gidilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bildiride imzası bulunan barolar arasında Şırnak, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır Barosu gibi birçok baronun adı yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri