AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Şırnak’ta ilk olarak Vali Birol Ekici’yi makamında ziyaret etti. Uygur’a ziyaretlerinde AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Kasım Bostan ve İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan eşlik etti.
Program kapsamında Şırnak Merkez Öğretmenevi’nde düzenlenen “Bir Sofrada Şehr-i Nuh” buluşmasına katılan Uygur, burada sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelerin ardından heyet, Şırnak Valisi Birol Ekici’yi ziyaret etti. Daha sonra AK Parti Şırnak İl Başkanlığı’na geçen Uygur ve beraberindekiler, AK Parti Şırnak İletişim Merkezi’nin (AKİM) açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, sivil toplum temsilcileriyle yaptıkları toplantının verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi:
“Biraz önce sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle gerçekten çok faydalı, çok bereketli bir toplantı gerçekleştirdik. Aynı sofrada buluştuk. Tabii biz bizim medeniyetimizde, bizim örfümüzde, bizim adetimizde, bizim geleneğimizde aynı sofrada işte bütün o yaşanmışlıklar Sevinç, hüzün, keder, bütün duygularımızın paylaşıldığı o en değerli, en müstesna anlardan bir andır aynı sofrada etrafında toplanmak. İşte çok kıymetli sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle, dini cemaat liderlerimizle, temsilcilerimizle, çok kıymetli teşkilatımızla aynı sofrada buluştuk. İnşallah o istişarenin bereketi de inşallah bu kadim coğrafya Bu topraklara yansıyacak. Evet orada da ifade ettik. Tabii ki bu coğrafya değerli bir coğrafya. Ülkemiz konumu itibariyle oldukça stratejik bir coğrafyada yer alıyor. İşte bu nedenledir ki ezelden beri bu topraklardaki kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve huzurun temeline yönelik bir takım aslında şer odaklı tarafından, bir takım kumpaslar, bir takım oyunlar, tuzaklar kuruldu. Ama bu bölge halkı, bu kadim medeniyetin, bu kadim coğrafyanın mensupları her daim o birliği, beraberliği, kardeşliği merkezine aldı ve o şer odaklarına hiçbir zaman fırsat vermedi. Biz de işte o kadimden aldığımız ilhamla, o kadimden aldığımız kardeşlik ve beraberlik ruhuyla Nasıl bu zamana kadar bu coğrafyada birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıysak her anımızı, düğünümüzü, cenazemizi, kız alıp vermelerimizi birlikte yaşadıysak bu coğrafyada inşallah yeni bir dönemle terörsüz Türkiye hedefi ve dönemiyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde o kadimden beri var olan o kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi Daha da pekiştirerek bu topraklarda kardeşlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz.”
Genel Başkan Yardımcısı Uygur, konuşmasının devamında Türkiye Yüzyılı vurgusu yaparak şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanımız öncülüğünde de bu topraklarda, bu coğrafyada nice daha nice eserlere, nice hizmetlere inşallah devam edeceğiz. Türkiye 100 yılı, eserlerin ve icraatın 100 yılı olduğu gibi inşallah Allah'ın izniyle huzurun ve kardeşliğin 100 yılda olacak değerli kardeşlerim. AK Parti o kutlu yürüyüşüne Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde 14 Ağustos 2001 yılında başladığında iki temel noktası vardı. Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Aydınlığa açık, karanlığa kapalı bir Türkiye dedik. İşte milletinden aldığı güçle yola devam olan bir dava hareketi, bir siyasi hareket dedik. Sayın Cumhurbaşkanı Başkanımızın öncülüğünde de 24 yıldan beri bunun 23 yılı da işte milletimizin her bir ferdinin o güçlü desteğiyle iktidarda sizlere hizmet ederek geçti. Her daim milletimizin merkezimize aldık. Eserlerimizi, politikalarımızı, hizmetimizi, vizyonumuzu milletimizden gelen talep ve beklentiler doğrultusunda oluşturduk. Geleneğimizden ve inancımızdan almış olduğumuz ve dava hareketi Millettimizin de merkezine yerleştirdiğimiz istişare kültürüne dayanarak bu millete hizmet etmeye devam ettik. Milletimizin her bir ferdi ile doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle 86 milyonun her bir ferdi ile o gönül bağımızı, rabıtamızı güçlü tuttuk, kuvvetli tuttuk. Geçmişten geleceğe, maziden atiye bir köprü kurarak bu millete hizmet etmeye devam ettik. İşte AKİM'de millet Genel Temize vermiş olduğumuz o güçlü aslında kurmuş olduğumuz o köprünün bir aslında sahaya bir yansıması. Genel Merkez Sivil Toplum ve Halk İlişkiler Başkanlığı olarak AKİM Genel Merkezi'mizde bir çağrı, bir iletişim merkezi, bir koordinasyon merkezi olarak çalışmalarına güçlü bir şekilde devam ederken aynı zamanda mobil AKİM'imizde gururumuz, yerli ve milli aracımız Togumuzla da şu an itibariyle 40 ilimize ulaşmış vaziyetteyiz. Sahada, köylerde, en uzak köşelerde teyzelerimizin, amcalarımızın giderek, onlarla olan o bağlarımızı güçlendirerek, bağlantılarınızı güçlendirerek çalışmalarına devam ediyor. Bugün de Şırnak'ımızda yine kendi bünyesinde, kendi özel, kendine has ayrılmış yerde inşallah fiziki mekanda AK Parti İletişim Merkezi'mizi bugün aslında hayata geçirmiş olacağız. Var olan sistemimizi aslında yeni yerimizde, yeni mekanımızda çalışmalarına başlamış olacak. İnşallah daha güçlü bir şekilde Şırnaklı hemşehrilerimizle gerek sahada, gerek il başkanlığımızda, gerek AK Parti İletişim Merkezi'mizde o gönül bağımızı kuvvetli tutmaya, güçlü tutmaya inşallah bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde güçlü ve büyük Türkiye yolunda inşallah huzurun yüzyılında birliğin, beraberliğin Kardeşliğin yüzyılında, eserlerin hizmetin ve icraatın yüzyılında inşallah milletimize, sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz.”
Açılışın ardından Uygur ve beraberindeki heyet, il başkanlığı binasını gezerek partililerle sohbet etti.