Vatandaşlar Dikkat! DEDAŞ Bu Hatayı Yapan 2 Kişinin Hayatını Kaybettiğini Hatırlatarak Uyardı

Dicle Elektrik, son günlerde elektrik şebekesine yönelik yetkisiz müdahalelerden dolayı iki kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, vatandaşları uyardı.

Diyarbakır dahil bölgenin 6 kentinde hizmet veren Dicle Elektrik, yaz aylarında artan enerji tüketimiyle birlikte elektrik altyapısına yönelik yetkisiz müdahalelerin tehlikeli boyutlara ulaştığını açıkladı. Özellikle tarımsal sulama sezonunun başlamasıyla enerji talebinin arttığına dikkat çeken şirket, vatandaşların yaşanan sorunlarda doğrudan şebekeye müdahale etmek yerine ilgili birimlere başvurması gerektiğini bildirdi.

Son bir haftada iki kişi hayatını kaybetti

Şirket tarafından yapılan açıklamada, son bir hafta içerisinde Şanlıurfa’da yaşanan üç ayrı elektrik çarpması vakasında iki kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise yaralandığı belirtildi. Olayların tarımsal sulama alanları ile klima bağlantısı sırasında meydana geldiği aktarıldı.

Dicle Elektrik yetkilileri, direklere çıkmak, enerji hatlarına yaklaşmak ya da trafo ve panolara müdahale etmenin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurgulayarak, tüm arıza ve bağlantı işlemleri için Alo 186 Çağrı Merkezi üzerinden bildirim yapılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri