YÖK Başkanı Özvar'dan Şırnak Üniversitesi Rektörü Açıklaması: “İlk Soruşturmayı Açacağım Ve İlk Cezayı Vereceğim”

YÖK Başkanı Erol Özvar; “Siyasal tartışmalar olur da bir de insanların hakları var. Varsa bir şüpheniz YÖK'e bekliyorum. İlk soruşturmayı açacağım ve ilk cezayı vereceğim, şüpheniz olmasın" ifadesini kullandı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülen Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde kapasite ihtiyacını 2020'li yıllarda büyük ölçüde tamamladığını sıranın niteliğe geldiğini belirtti. Türkiye'nin, Avrupa'da İngiltere'den sonra dünyada ilk binde en fazla üniversite temsil eden ülke olduğunu hatırlatan Özvar, "İlk 500'de tarihimizde ilk kez 6 üniversitemiz sıralamaya girmiş vaziyette." dedi. Şırnak Üniversitesi rektörü hakkındaki iddialara değinen Özvar, "Siyasal tartışmalar olur da bir de insanların hakları var. Varsa bir şüpheniz YÖK'e bekliyorum. İlk soruşturmayı açacağım ve ilk cezayı vereceğim, şüpheniz olmasın" ifadesini kullandı.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR'DAN ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ AÇIKLAMASI

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış hakkındaki iddialara tepki gösteren ve rektörün defaatle basına açıklama yapıp 4 kez savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Özvar, şu ifadeleri kullandı:

"Ben kendi adına kul hakkına hayatım boyunca dikkat etmeye çalışmış bir insan olmak istiyorum. Diyor ki (Rektör), 'Üç tane akrabam Şırnak'ta... Ben rektör değilken memur, ben yokken üniversiteye girmiş.' Benden sonra ise iki tane akraba becayiş usulüyle üniversiteye gelmiş vaziyette. Bunu açıkça kamuoyunda deklare ediyor.

O gazeteci diyor ki 'Facebook'unda bunlar yazılı.' Ya 5 bin tane takipçisi var. Beş bin kişi göremiyor da bir adam mı görüyor Facebook'ta? Yazıktır günahtır. Yani şu kul hakkı meselesine dikkat etmek lazım. Bu arkadaşımız 50-55 yaşlarında, çocuğu olan, ailesi olan, karısı olan bir insan. Siyasal tartışmalar olur da bir de insanların hakları var. Varsa bir şüpheniz YÖK'e bekliyorum. Varsa söyleyin bana. İlk soruşturmayı açacağım ve ilk cezayı vereceğim, şüpheniz olmasın."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri