Sezai Karakoç Şiir ve Müzik Dinletisi Programı Gerçekleştirildi

Sezai Karakoç Şiir ve Müzik Dinletisi Programı Gerçekleştirildi

         Geçtiğimiz yıl vefat eden, edebiyatın usta şair ve yazarlarından, "Edebiyatın Kılıçlaşan Kalemi" Sezai Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şırnak’ta düzenlenen şiir ve müzik dinletisi ile anıldı.

         Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Ali Hamza Pehlivan ile eşi Yıldız Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

         Anma programında büyük fikir insanı, İslam tasavvur şairi ve yazar Sezai Karakoç, şiirleriyle yad edildi, şairi tanıtıcı sinevizyon gösterimi yapıldı, sevilen ezgi ve türkülerle müzik dinletisi gerçekleştirildi.

         Öğretmen ve öğrencilerin Sezai Karakoç’un şiirlerini okuduğu, Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinin müzik dinletisi sunduğu programda bir şiir de Vali Pehlivan okudu.

         Şiirini okumadan önce duygu ve düşüncelerini dile getiren Vali Pehlivan; "Elbette ki 1-2 saatlik kısıtlı bir zaman diliminde Sezai Karakoç'u etraflıca anlatmak çok da mümkün değildir. Diriliş anafikri, diriliş teması, diriliş ülküsü, ideali etrafında düşüncelerini gerek nazım eserleriyle gerek nesir eserleriyle çağlara hitap edecek bir anlayışla, muntazam, fevkalade bir şekilde ortaya koymuş, büyük bir şair, düşünür, edebiyatçı. Bize onu anlamaya çalışmak, bugünkü nesile onu anlatmak, eserlerini tanıtmak ve okunmasını sağlamak düşer. Sağ olun, siz değerli öğretmenlerimiz de bunu sağlıyorsunuz” şeklinde konuştu.

         Okuyacağı şiir hakkında da bilgiler veren Vali Pehlivan, Mona Roza adlı şiirin birkaç parçadan oluşan uzun bir şiir olduğunu belirterek okuyacağı Pişmanlık ve Çileler adlı şiirin Mona Roza'nın 3. parçasını teşkil ettiğini ve şiirde geçen Mona Roza'nın gözüyle yazıldığını, dizelerden kendini onun yerine koyduğunun anlaşıldığını söyledi.

         Vali Pehlivan, şiir hakkında bilgiler verdikten sonra Sezai Karakoç'un Pişmanlık ve Çileler adlı şiirini okudu. Başkan Yarka ve Rektör Erkan da Karakoç'tan birer şiir okudu. Coşkulu geçen programda katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

sezai-karakoc-siir-ve-muzik-dinletisi-programi-gerceklestirildi.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.