SGK'den 7 Bin Anneye Ve Bakıcıya Destek! Aylık 325 AVRO Verilecek

SGK'den 7 Bin Anneye Ve Bakıcıya Destek! Aylık 325 AVRO Verilecek

SGK, kayıtlı kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin ikinci aşamasını başlatıyor.

SGK, 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' kapsamında, çocuk bakımı sorumluluğu nedeniyle iş gücünden uzaklaşma riski taşıyan annelere yönelik desteklerini artırıyor. AB'nin maddi desteğiyle gerçekleştirilecek proje, 0-36 ay arası çocuk olan annelerin kayıtlı istihdamda kalmalarını veya iş gücü geri dönmelerini hedefliyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de Uygulanacak Proje

Proje, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca devam edecek. Bu süre boyunca çalışan annelere aylık 325 avro destek sağlanacak. Ayrıca eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi amacıyla projeden 3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın yararlanacak.

Başvuru Şartları ve Detaylar

Proje kapsamındaki kullanım koşulları ve başvuru süreci, SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdamın önemini vurgulayarak, SGK'nin kayıt dışı istihdamla mücadelede kararlılıkla planlandığını belirtti.

SGK'nin Kayıtlı Kadın İstihdamını Destekleme Projeleri

Bakan Işıkhan, SGK'nın kayıtlı kadın istihdamını artırmak için çeşitli projeler yürüttüğünü kaydetti. Bunlardan biri olan 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin bütçesi 15,3 milyon avro olarak belirlendi. Projeden yararlanacak, annelere sağlanacak, hem annelerin istihdamda kalması hem de eğitimli işçilerin istihdamı teşvik edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.