Siber Tehditlere Karşı Akıllı Telefon Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken 5 Önemli İpucu!

Siber Tehditlere Karşı Akıllı Telefon Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken 5 Önemli İpucu!

Akıllı telefon kullanıcılarının sıkça düştüğü beş hata, siber korsanların kişisel verilerinizi kolayca ele geçirmesine olanak tanıyor. İşte kullanıcıların düştüğü hatalar.

Güvenlik Uzmanlarına Göre Akıllı Telefon Kullanımındaki Hatalar

Prism Infosec'te güvenlik danışmanı olan Kieran Burge, akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla yaptığı hataları açıklıyor ve bu hataların nasıl siber saldırılara davetiye çıkardığını vurguluyor.

1. Güncel Olmayan Yazılım Kullanmak

Güvenlik uzmanlarına göre, akıllı telefon kullanıcıları arasında yaygın bir hata, güncel olmayan yazılım kullanmaktır. Bu, siber korsanların yazılım güvenlik açıklarını kolayca bulmalarına olanak tanır. Kieran Burge, kullanıcılarına sürekli olarak yazılımlarını güncel tutmalarını öneriyor.

2. Aynı Şifreleri Kullanmak

Bilgisayar korsanlarının kişisel verilere ulaşmasının bir diğer yolu da aynı şifreleri kullanmaktır. Bu, bir hesap ele geçirildiğinde diğer hesaplara da erişim sağlar. Kieran, güvenlik açısından şifrelerin benzersiz olması gerektiğini vurguluyor.

3. Çevrimiçi Ortamda Aşırı Bilgi Paylaşmak

Sosyal medyada fazla bilgi paylaşmak, siber korsanların hedefinizi belirlemesini kolaylaştırabilir. Kieran, sosyal medyanın sıkça kullanıldığı 'kırmızı ekip' testlerinde, bilgisayar korsanlarının kullanıcıları izlediğini ve bu bilgileri kötüye kullanabileceğini belirtiyor.

4. Korumasız Genel Ağlara Bağlanmak

Uzaktan çalışanların sıkça düştüğü bir hata, korumasız genel ağlara bağlanmaktır. Halka açık Wi-Fi ağları, açık kimlik doğrulama kullanıyorsa kullanıcıları siber saldırılara karşı savunmasız bırakabilir. Kieran, kişisel bilgilerin güvenliği için her zaman bir VPN hizmeti kullanılmasını öneriyor.

5. Tehlikeli Bağlantılara Tıklamak

Bilgisayar korsanlarının en yaygın saldırı yöntemlerinden biri, kullanıcılara tehlikeli bağlantılar göndermektir. Kieran, kullanıcılara beklemedikleri bağlantılara tıklamamalarını ve şüpheli dosyaları indirmemelerini öneriyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.