Sigara Fiyatlarından Alınan Vergi Oranları Değişti

Sigara Fiyatlarından Alınan Vergi Oranları Değişti

Asgari ücrete zam yapılmasının ardından hemen hemen her şeye zam yapılmaya başlandı. Yapılan açıklama ile sigara fiyatlarındaki vergi oranları da değişti. İşte açıklamanın detayları...

Resmi Gazete'de yayımlanan bir düzenleme ile tütün ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları değişiyor. Yeni yıldan itibaren sigaradan alınan vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 57'ye düşürülecek.

Ancak dikkat çeken bir diğer nokta, sigaranın maktu vergi tutarındaki artış. Maktu vergi tutarı, 1,1403 liradan 4,8058 liraya çıkacak. Ayrıca, sigaranın asgari maktu vergi tutarı da 1,1114 liradan 1,4249 liraya yükselecek.

Resmi Gazete'de Yayımlanan Karar Detayları İçeriyor

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda belirlenen özel tüketim vergisi oranları, asgari maktu ve maktu vergi tutarlarının yeniden düzenlenmesine dair Resmi Gazete'de yayımlanan karar, 2024 yılı Ocak-Haziran dönemi için geçerli olacak. Bu kapsamda, tütün ürünlerinden alınan vergi oranları ve miktarları üzerindeki değişikliklerin detaylarına Resmi Gazete'den ulaşabilirsiniz.

sigara.png Vergi Oranları

Bu yeni düzenleme, tütün ürünlerine uygulanan vergi politikalarında önemli bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan düzenlemelerin, tüketiciler ve sektör üzerindeki etkileri yakından takip edilecek.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.