Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Aydın'dan tanıtıma ilişkin açıklama

Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Aydın'dan tanıtıma ilişkin açıklama

SİİRT (AA) - Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, kentin zengin kültür ve turizm potansiyelinden yararlanacaklarını söyledi.Aydın, basın...

SİİRT (AA) - Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, kentin zengin kültür ve turizm potansiyelinden yararlanacaklarını söyledi.

Aydın, basın kuruluşlarını ziyaretinde, turizmin, geri kalmış kentlerin sosyo-ekonomik gelişmesi için önemli fırsatlar sunduğunu, bu fırsattan istifade etmek için kenti inanç turizmiyle tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Siirt'i, Kültür ve Turizm Bakanlığının Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'ın yer aldığı Mezopotamya şehirleri tanıtım ağına alınarak daha etkin tanıtımın sağlanmasının yolunu açtıklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Siirt ile Mardin kültür olarak birbirlerine benzeyen şehirlerdir. Mardin dizi çekimleriyle turizmde sıçrama yaptı. Mardin'in turizmde yakaladığı ivmeyi Siirt'te de yakalamayı amaçlıyoruz. Özellikle dizi filmlerin çekildiği Mardin'e benzer birkaç senarist ve dizi film yapımcısıyla görüşebilirsek İbrahim Hakkı Hazretleri ve Veysel Karani gibi önemli değerleri ve onların hayatını yansıtan dizilerle şehri tanıtabiliriz. Ayrıca DİKA projesi kapsamında Şırnak, Mardin ve Siirt inanç turizmi destinasyon çalışmaları yapılmaktadır. Destinasyonun çalışmalarıyla ilimiz tanıtımda daha iyi bir yere gelecek."


AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.