Siirt'te Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındı

Siirt'te Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındı

SİİRT (AA) - Siirt'te Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar açıklandı.Valilikten yapılan açıklamamaya göre, Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman...

SİİRT (AA) - Siirt'te Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamamaya göre, Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu bazı kararlar aldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasında her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada, 1 Ocak 2021 cuma gününün resmi tatil olması göz önünde bulundurularak 31 Aralık perşembe günü saat 21.00’den başlayacak 4 Ocak 2021 pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtildi.

Hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balık tezgahları cumartesi ve pazar günleri 10.00­-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Online hizmet veren lokanta, restoran, pastane, tatlıcıların hafta içi ve hafta sonları 10.00-­24.00 saatleri arasında paket servis yapabilecekler. Zorunlu müdafi, vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatların, yaklaşan yıl sonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla noterlerin eklenmesi ve belirtilen görevlere dair zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde istisna kapsamına alınmasına, yargısal görevlerin icrası kapsamında avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine izin verilmesine karar verildi. Faaliyetlerine ara verilen ana sınıfları ile ilgili uygulamanın devamının sağlanması, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarının ise yüz yüze eğitime geçebilecektir. Şartlandırılmış havalandırma sistemi olmayan konaklama tesislerinde mekanik havalandırma, klima sistemlerine UV filtre takılması, bakımlarının düzenli ve sık yapılacak."

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.