Siirt'te ‘Yüzyılın Konut Projesi'nde bin 627 konutun hak sahibi belirlendi

Siirt'te ‘Yüzyılın Konut Projesi'nde bin 627 konutun hak sahibi belirlendi
Siirt'te Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde hayata geçirilen "Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında bin 627 hak sahibi kura sonucu belirlendi.

Siirt İl Milli Eğitim Konferans Salonu’nda düzenlenen kura çekimine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, kurum müdürleri ve başvuru sahibi vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Bakan Yardımcısı Hasan Suver, depremin ikinci haftasında konutların temelinin atıldığını belirterek, çalışmaların büyük bir hızla yürütüldüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, depremzedeler konutlarına kavuşmadan rahat edilmeyeceğini vurguladığını ifade eden Suver, bu anlayışla konutların en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

aw613999-01.jpg

Deprem sonrası iki yılda çok sayıda konut üretildiğini belirten Suver, afetlere karşı dayanıklı ve dirençli şehirler kurmanın önemine dikkat çekti. Bu kapsamda milyonlarca binanın dönüşüm sürecinin başlatıldığını aktaran Suver, 81 ilde yeni konut tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Kura çekimine katılan vatandaşlara da seslenen Suver, konut sahibi olanları tebrik ederken, kazanamayanların da ilerleyen süreçte ev sahibi olacağını ifade etti.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ise kura çekiminin Siirt’e ve hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte şehirde daha güvenli ve modern konutların inşa edildiğini söyledi. Kızılkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.