Silopi Belediyesi'nden Uyarı! Bunu Yapanlar TCK 152'den Yargılanacak
Silopi Belediyesi, çarşı merkezindeki çöp konteynerlerine zarar verenlere yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Belediye, konteynerlere zarar verenlerin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 152. maddesi gereğince 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabileceğini duyurdu.
Belediyeden yapılan açıklamada, son zamanlarda çarşı merkezindeki caddelerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çöp konteynerlerine zarar verildiği tespit edildiği belirtildi. Bu durum, hem çevre temizliğini olumsuz etkiliyor hem de kamu malına zarar verme anlamına geliyor.
Vatandaşlardan Duyarlılık Bekleniyor
Belediye, bu tür olaylara şahit olan vatandaşların durumu derhal belediyeye bildirmelerini rica etti. Ayrıca, çöp konteynerlerine zarar veren kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı vurgulandı.
TCK 152. Maddeye Göre Hapis Cezası
Belediye, TCK'nın 152. maddesi gereğince kamu malına zarar vermenin suç olduğunu ve bu suçun 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabileceğini hatırlattı.
Kaynak:Mehmet DEMİRHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.